Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Στενάζουν στα Μπλόκα, τα Τσιπουράδικα και οι Επιδοτήσεις των Αγροτών !!



Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες  με ψησταριες στα μπλοκαΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες  με ποτα και τσιπουρα



Στενάζουν τα τσιπουράδικα και οι υπαίθριες ψησταριές στα μπλόκα των αγροτών, όπου μια μεγάλη μερίδα καταφρονεμένων και κατάφωρα αδικημένων αγροτών πνίγουν την οργή τους, στα τσίπουρα και στα λοιπά αλκοολούχα ποτά, με την συνοδεία δημοτικής μουσικής, γιατί άκουσον - άκουσον, η Κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει και σ΄αυτούς, τα ίδια φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που έχει επιβάλει και στον υπόλοιπο Ελληνικό λαό και να βγάλει, άπαξ δια παντός, από το κάδρο των επιδοτούμενων, τους εργατοπατέρες αγροτοσυνδικαλιστές και τους "αυλικούς" τους, οι οποίοι ακόμη και σήμερα απολαμβάνουν επιδοτήσεις, το ύψος των οποίων, προκαλεί ίλιγγο σ΄έναν απλό Δημόσιο ή ιδιωτικό υπάλληλο! 

    Ζω σε αγροτική περιοχή και είμαι σε θέση να γνωρίζω, το τεράστιο ύψος της φοροδιαφυγής, της ασυδοσίας των βολεμένων αγροτοσυνδικαλιστών και των πέριξ αυτών ¨αυλικών" αγροτών, οι οποίοι με την συνεργασία των προηγούμενων πολιτικών εργατοπατέρων του Έθνους, έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν, πλουσιοπάροχες "μαϊμού" επιδοτήσεις, συμμετέχοντας ενεργά στο στημένο "παιχνίδι" της οικονομικής λεηλασίας της Χώρας.



Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες  με ποτα και χρηματα   Και γίνομαι πιο σαφής:
   .  Υπάρχουν συνταξιούχοι αγρότες που λαμβάνουν επιδοτήσεις πάνω από 5.000 ευρώ ετησίως και νέοι στο επάγγελμα αγρότες δεν λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ! 
     . Υπάρχουν θυγατέρες, μεγάλης ηλικίας και με οικογένεια, θανόντων αγροτών οι οποίες λαμβάνουν ετήσια επιδότηση μέχρι 20.000 ευρώ ετησίως!
    . Υπάρχουν περιπτώσεις που αγρότες λαμβάνουν επιδοτήσεις, που ανέρχονται μέχρι και τις 50.000 ευρώ ετησίως!
    . Το ύψος των επιδοτήσεων υπολογίζεται με βάση τις ποσότητες των εσπεριδοειδών, που αποσύρθηκαν για καταστροφή στις χωματερές την δεκαετία του 1990 και είναι τοις πάσι γνωστό ότι, όσοι ήταν ενταγμένοι στο "κόλπο", οι καταγεγραμμένες αποσυρόμενες ποσότητες, δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα οι αγρότες να δηλώνουν μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι οι εκτάσεις της Άρτας και της Πρέβεζας δεν έφταναν για να δικαιολογήσουν το ύψος των αποσυρόμενων ποσοτήτων. 
    .  Δεν πραγματοποιήθηκε ΠΟΤΕ κανένας έλεγχος, από τους καθ΄ύλην αρμόδιους, για να διαπιστωθεί εάν οικαταγεγραμμένες αποσυρόμενες ποσότητες, ήταν αντίστοιχες της δυνατότητας παραγωγής των εκτάσεων που είχε στην κυριότητά του, ο κάθε αγρότης!  
    .  Δεν πραγματοποιήθηκε ΠΟΤΕ κανένας έλεγχος, στις τραπεζικές καταθέσεις, των αγροτοσυνδικαλιστών και των "φίλων" τους, για να διαπιστωθεί εάν ταυτίζονται με τα έσοδα των φορολογικών τους δηλώσεων με αυτά των τραπεζικών καταθέσεων! 
   
    


Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες μπλοκων Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες μπλοκα οχηματος στη πορτα του υπουργειου μακεδονιας


    Και κάποιες απορίες:
    .  Πόσο κοστίζει η αγορά, του διπλοκάμπινου 4χ4 αγροτικού, που προσπάθησε να "παραβιάσει" την πόρτα που Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης;
    .  Πόσο κοστίζει η αγορά ενός απλού και ενός υπερσύγχρονου  θηριώδη τρακτέρ που εμφανίζονται στα μπλόκα;
    .  Επιδοτούνται οι αγορές των γεωργικών μηχανημάτων;  
    .  Πως συμβιβάζεται, το ετήσιο ύψος του καθαρού δηλωθέντος αγροτικού εισοδήματος, να ανέρχεται 1,34 δις ευρώ και οι χορηγούμενες επιδοτήσεις να ανέρχονται στα 2,6 δις ευρώ !!!  

    Οφείλουμε όμως να παραδεχθούμε ότι, η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο, στον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Απόδειξη της ένθερμης συμπαράστασης, είναι αυτό  που βίωσαν οι αγρότες, που έχουν αποκλείσει το δρόμο Ιωαννίνων - Αθηνών, στο ύψος του Κεφαλόβρυσου Αιτωλοακαρνανίας, όπου ενεργώντας μεγαλόψυχα και γενναιόδωρα, άνοιξαν την 07 Φεβρουαρίου, για δύο ολόκληρες ώρες το μπλόκο, επιτρέποντας έτσι την διέλευση, όσων αυτοκινήτων πρόλαβαν να περάσουν, εισέπραξαν, τόσο από τους οδηγούς όσο και από τους επιβάτες, την αγάπη τους και  την αμέριστη συμπαράσταση τους, στο δίκαιο του αγώνα τους,  με το "παράσημο" της ανοιχτής παλάμης !!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου