Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Βρώμικο σχέδιο «άλωσης» της Θράκης


πηγη: ΟΛΥΜΠΙΑ

ΤΙ ΣΤΗΝΕΙ Η ΝΕΑ ΜΙΤ ΜΕ ΤΙΣ «ΕΥΛΟΓΙΕΣ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

mit press time

Βρώμικο σχέδιο «άλωσης» της Θράκης

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Σκληραίνουν οι Τούρκοι πράκτορες το παιχνίδι στην περιοχή

Μία νέα ΜΙΤ φτιάχνει ο Ταγίπ Ερντογάν, στη Τουρκία, η οποία έχει ως πρώτο «στόχο» ένα βρώμικο σχέδιο άλωσης της Θράκης. Οι κινήσεις των Τούρκων στις «πλάτες» των ελληνικών Αρχών, προκαλούν εύλογη ανησυχία στο ΓΕΕΘΑ, αφού οι νέες αυτές μυστικές υπηρεσίες θέτουν νέα δεδομένα –ή μήπως εκκινούν μια νέα επιχείρηση;- στο ήδη υπάρχον «παιχνίδι» στη Θράκη.

Ήδη, οι Τούρκοι πράκτορες, με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται στην περιοχή, έχουν σκληρύνει τους όρους και δρουν πλέον πιο απροκάλυπτα, εξυπηρετώντας τους πάγιους στόχους της Άγκυρας για αυτονόμηση της περιοχής με «συνταγή» Κοσσόβου. Προς το παρόν βέβαια, η «παρενόχληση» της μειονότητας των μουσουλμάνων, δεν τους «βγαίνει» και έτσι, οι πράκτορες επιχειρούν να δημιουργήσουν –με τη βία- ένα status «τουρκικής εθνικής συνείδησης» στους μουσουλμάνους της περιοχής και να αναδείξουν την Τουρκία σε «προστάτιδα δύναμη» με συμφέροντα στη Θράκη.

                                    Το νέο σχέδιο

Οι νέες υπηρεσίες της ΜΙΤ, με τις ευλογίες του «σουλτάνου» Ερντογάν, θα έχουν ως κεντρικό στόχο τη Θράκη, θα είναι αναδομημένες καθώς και αυτόνομες. Σύμφωνα με έκθεση του επιτελείου του ΓΕΕΘΑ, προκύπτει άμεσος κίνδυνος από τον ρόλο της νέας ΜΙΤ και οι επιχειρήσεις τις οποίες θα μπορεί… αυτόνομα να αναλαμβάνει.

«Η ΜΙΤ δύναται να αναλαμβάνει όχι μόνο ευρείες επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών στη χώρα μας, αλλά και δράσεις Πληροφοριακών (Ψυχολογικών) επιχειρήσεων με επίκεντρο την Θράκη, εκμεταλλευόμενη και τις πιθανές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στην μουσουλμανική μειονότητα, όπως σχετικά είχε αναφερθεί στο Σχέδιο «Βαριοπούλα», αλλά και στα Σεμινάρια των Ακαδημιών Πολέμου», αναφέρει μεταξύ άλλων έκθεση του ΓΕΕΘΑ.
Ήδη, πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών «αλωνίζουν» τη Θράκη έχοντας ως σκοπό τη νέα… άλωση.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΕΕΘΑ η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ξεκινήσει προσπάθειες θεσμοθέτησης αλλαγών σε φορείς που θα καταστήσουν πλέον πλέον πολιτική δύναμη με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας την δημιουργία επιπλέον πολώσεων στην Τουρκία. Κάτι που θα συνεχίσουν να το κάνουν, όπως θεωρούν. Μάλιστα, ως παράδειγμα φέρνουν τις εξελίξεις που υπήρξαν στο θέμα των ταραχών του πάρκου  «Gezi», λειτουργώντας εις βάρος της επικράτησης των νεοοθωμανιστών στην Τουρκία. Για να αναφέρουν τα παραπάνω ίσως θεωρούν ότι μέσω της νέας ΜΙΤ που βρίσκεται στα… σκαριά, θέλουν επίσης να φέρουν αλλαγές στη Θράκη!
Παίρνουν… θάρρος

Την ίδια ώρα, σαν… μανιτάρια πλέον ξεφυτρώνουν οι «τουρκικοί» σύλλογοι σε ολόκληρη την  ελληνική Θράκη. Μάλιστα πριν λίγες μέρες ο «Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μειονότητας Νοτίου Έβρου», μετά από απόφαση του Εφετείου Θράκης, πήρε την άδεια λειτουργίας που διεκδικούσε. Μία άδεια που διεκδικούσε πολύ καιρό και τελικά κατάφερε να πάρε. Ο σύλλογος αυτός είναι του Μπεκήρ Μουσταφάογλου,

Ενός ανθρώπου του οποίου οι απόψεις συμπτωματικά (;) είναι ίδιες με εκείνες του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, όσον αφορά μεγάλα θέματα του πολιτισμού της Παιδείας κ.α.
Εκτός του ότι οι εγκάθετοι του Προξενείου διεκδικούν όλο και περισσότερα, πλέον έχουν φθάσει στο σημείο να… κατηγορούν ανοιχτά την Ελλάδα για «παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας της μειονότητας της Δυτικής Θράκης».
«Φτάσαμε σε σημείο πλέον ως μειονότητα να μην έχουμε λόγο στα σχολεία μας στον βαθμό που πρέπει. Αυτό που βιώνουμε σήμερα λοιπόν σχετίζεται με τα τζαμιά. Πρόκειται για προσπάθεια ελέγχου των τζαμιών. Μετά από τα σχολεία, επιδιώκεται να διορίζονται υπάλληλοι και στα τζαμιά… Ο νόμος αυτός αφαιρεί από την μουσουλμανική μειονότητα την ελευθερία συνείδησης και θρησκείας. Παραβιάζονται τα δικαιώματα μας», αφήνεται να διαρρέεται (σε τουρκικά ΜΜΕ) ως… παράπονο της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. 

                               Παράνομα σχολεία
Παράνομοι (χωρίς άδεια) παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία λειτουργούν στην ελληνική Θράκη, υπό την αιγίδα του  Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης», τροφοδοτώντας τα παιδιά με μισαλλόδοξα μηνύματα υπέρ του τουρκισμού και κατά (φυσικά) του ελληνισμού. Βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο παραπάνω σύλλογος είναι η… βιτρίνα και ότι από πίσω βρίσκεται το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.  Ωστόσο, κανείς δεν τους ενοχλεί, παίρνοντας παράλληλα εκείνοι θάρρος και ως εκ τούτου ολοένα περισσότερα σχολεία και σύλλογοι δημιουργούνται μέρα με τη μέρα και όλο και περισσότερα «δικαιώματα» αρχίζουν να διεκδικούν.
Μάλιστα ένα από αυτά που έχει αναφερθεί σε εκδηλώσεις και ομιλίες που έχουν γίνει στα σχολεία αυτά είναι το αίτημα για σχολεία και νηπιαγωγεία της μειονότητας τα οποία θα παρέχουν εκπαίδευση τόσο σε ελληνικά όσο και σε… τουρκικά.

Αντιδράσεις για το νόμο των Ιμάμηδων

Ένας υπόγειος πόλεμος με απώτερο στόχο η Άγκυρα να έχει τον πλήρη έλεγχο των θρησκευτικών ηγετών της μειονότητας διεξάγεται στη Θράκη με αφορμή το νόμο για το διορισμό των 240 ιμάμηδων. Σύμφωνα με το νόμο το κράτος θα διορίσει τους ιεροδιδάσκαλους κάτι το οποίο βρίσκει αρνητικό το… Προξενείο (και την ίδια την Άγκυρα, βεβαίως) που προσπαθεί να «δείξει» έναν δήθεν ξεσηκωμό, μέσω των ανθρώπων επιρροής του.

Ο Αχμέτ Μέτε, ο ψευδομουφτής Ξάνθης δηλώνει πως «το κράτος με μια καταπιεστική μέθοδο κινείται, δίχως να δίνει δικαίωμα λόγου στον μειονοτικό, και παίζει με το μέλλον της μειονότητας μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου