Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Όχι στην παραχώρηση του κτιρίου της ΛΑΦ Πρέβεζας


Πηγή : http://kranosgr.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9688.html


  Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του Πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Πρέβεζας κ. Στέργιου Γιαννάκη, σχετικά με την παραχώρηση του κτιρίου της ΛΑΦ.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Εύλογη αναστάτωση δημιούργησε η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να απομακρύνει από την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πρέβεζας τους εν ενεργεία και τους απόστρατους...
άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου το κτίριο να διατεθεί σε υπηρεσίες με ελάχιστο προσωπικό.

Σε μια εποχή κρίσης που, όπως είναι γνωστό, την μεγαλύτερη ποσοστιαία περικοπή μισθών και συντάξεων έχουν υποστεί οι ένστολοι όλων των κλάδων, είναι τουλάχιστον άστοχο να στερηθούν και αυτή την σχεδόν μηδαμινή αλλά εξαιρετικά ανακουφιστική γι αυτούς παροχή, που συναρτάται με την ίδια τη σίτισή τους.

Οι μισθολογικές μειώσεις και η συρρίκνωση παροχών ευεργετικών για την αξιοπρεπή τους διαβίωση επιτάσσει την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.

Τέτοιες αποφάσεις πλήττουν ακόμα περισσότερο το φρόνημα των ένστολων του Νομού μας ( πράγμα που επιβάλλεται να αποτρέψουμε), τη στιγμή που σε όλες τις άλλες περιοχές της χώρας διευρύνονται για τους ένστολους αυτού του είδους οι κοινωνικές παροχές, στην προσπάθεια αντιστάθμισης της τεράστιας μισθολογικής και συνταξιοδοτικής συρρίκνωσης που υφίστανται.

Με την συγκεκριμένη απόφαση και το εικαζόμενο δημοσιονομικό όφελος είναι αμφισβητήσιμο ( μπροστά στην κλαδική και κοινωνική ζημιά που προκαλεί), με δεδομένο το ότι το Υπουργείο  Οικονομικών διαθέτει κτίρια στην Πόλη μας που θα μπορούσαν να στεγάσουν Υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς να πληρώσουν γι άλλη μια φορά το μάρμαρο οι ένστολοι.

Γι αυτό ζητούμε την άμεση απόσυρση της σχετικής απόφασης.


                                                                                                  
                                                                            Στέργιος   Γιαννάκης
                                                                     Πολιτευτής  Νέας  Δημοκρατίας
                                                                                Νομού  Πρέβεζας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου