Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Κυβέρνηση: - Τι ακριβώς ισχύει με τις αυξήσεις των Στρατιωτικών και των ενστόλων - Ποιοι παίρνουν τα πολλά και ποιοι τα ελάχιστα!!


Από την εξειδίκευση των μέτρων που έγινε από το οικονομικό επιτελείο προκύπτει ότι οι Στρατιωτικοί και οι ένστολοι θα λάβουν τις ακόλουθες αυξήσεις:

  • Πρώτον, θα λάβουν τον Απρίλιο την οριζόντια αύξηση που αποφασίσθηκε για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αναλόγως των αυξήσεων του κατώτατου μισθού του ιδιωτικού τομέα.  Όλοι οι Στρατιωτικοί, οι ένστολοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν σταδιακά έως το 2027 οριζόντια αύξηση ύψους 100 ευρώ, με πρώτη ενίσχυση τον προσεχή Απρίλιο. 
  • Δεύτερον, από τον Ιανουάριο αυξάνονται κατά 0,5% οι καθαρές αποδοχές των Στρατιωτικών και των ένστολων λόγω της ισόποσης μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Τρίτον, αυξάνεται από 1/1/2025 η αποζημίωση για τη νυχτερινή απασχόληση το προσωπικού της αστυνομίας, του πυροσβεστικού σώματος, του λιμενικού και των Ενόπλων Δυνάμεων  κατά 20%. Η ωριαία αποζημίωση θα ανέλθει από τα 2,77 στα 3,33 ευρώ ανά ώρα. Σημειώνεται ότι οι ώρες νυχτερινής απασχόλησης διαφέρουν ανά υπηρεσία (εν γένει κυμαίνονται από 10 έως 64 ώρες). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για αστυνομικό με 64 ώρες νυχτερινής απασχόλησης η εν λόγω αύξηση αντιστοιχεί σε 36 ευρώ μικτά ή 22 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

Σημειώνεται ότι οι Στρατιωτικοί και οι ένστολοι έχουν ήδη λάβει:

  • Την αύξηση που πήραν όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι από 01/01/2024
  • ⁠Όσοι έχουν παιδιά την αντίστοιχη παραπάνω αύξηση
  • Οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης 30% αύξηση θέσεων ευθύνης
  • ⁠15 ευρώ επιπλέον για το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών

Σχετικά με αντιδράσεις που υπάρχουν από συνδικαλιστές αστυνομικούς επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ σημείωσε ότι: “Δεν είναι αυτό το οποίο ενδεχομένως κάποιοι προσδοκούσαν, αλλά είναι μια αρχή. Ας κρατήσουμε αυτό.”