Η σκέψη του θανάτου τρομάζει τους περισσότερους ανθρώπους.
Από τον άνθρωπο που αρρωσταίνει και πονάει, μέχρι έναν που πεθαίνει από ξυλοδαρμό, υπάρχουν πολλοί φρικτοί τρόποι να πεθάνει κανείς.
Επιστημονικά πάντως, υπάρχει ένα φάσμα, στο οποίο κάποιοι θάνατοι θεωρούνται χειρότεροι από άλλους.
1. Πείνα
Όταν η έλλειψη τροφής οδηγεί στη μείωση κατά 18% της μάζας σώματος, ο άνθρωπος αρχίζει να έχει ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με έκθεση για τις σοβαρές συνέπειες του λιμού.
"Ο ανθρώπινος μεταβολισμός λειτουργεί ολοένα και χειρότερα, κάτι που έχει επιπτώσεις στον εγκέφαλο και τα άλλα ζωτικά όργανα. Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητη μια ειδική διατροφική θεραπεία ώστε να σωθεί η ζωή του ανθρώπου, καθώς το κορμί του δεν είναι πλέον σε θέση να αφομοιώσει την κανονική τροφή", σημειώνει ο Σάκο.
Όταν οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν επαρκή τροφή για αρκετές εβδομάδες, αυτό προκαλεί οργανική ανεπάρκεια και τελικά τον θάνατο.
2. Να θαφτείς ζωντανός Ένας από αυτούς που μπαίνουν στη λίστα είναι το να σε θάβουν ζωντανό.
Υπάρχει μια ανάμεικτη κριτική σχετικά με το πόσο καιρό θα μπορούσε να επιβιώσει ένας άνθρωπος αν θαφτεί ζωντανός.
Κάποιοι λένε 10 λεπτά, ενώ άλλοι λένε μέχρι και 36 ώρες.
3. Ασθένεια από ακτινοβολία
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο θάνατος από τη νόσο της ακτινοβολίας είναι φρικτός, με πολλά επιστημονικά στοιχεία να το υποστηρίζουν αυτό.
Τα θύματα των πυρηνικών όπλων αποτελούν μαρτυρία για τους τρόπους με τους οποίους η ακτινοβολία μπορεί να είναι θανατηφόρα – και μάλιστα με μια πολύ αργή και επώδυνη διαδικασία.
Ένα φρικτό παράδειγμα είναι ο Hisashi Ouchi μετά από ατύχημα σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Ιαπωνία.
Μετά από μια εβδομάδα που οι γιατροί προσπαθούσαν να τον σώσουν, τους παρακαλούσε να σταματήσουν και σε ένα σημείο η καρδιά του σταμάτησε τρεις φορές, αλλά ξαναξεκίνησε αφού η οικογένειά του ζήτησε να συνεχίσουν να προσπαθούν να τον σώσουν.
Τελικά του πήρε 83 ημέρες για να πεθάνει, καθώς «έκλαιγε αίμα» και το δέρμα του έλιωνε. Τελικά πέθανε από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων.
4.. Πυροκλαστική ροή
Η πυροκλαστική ροή είναι το πιο θανατηφόρο μέρος μιας ηφαιστειακής έκρηξης.