Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Συντάξεις/Αναδρομικά - Δεν ξεχνώ - Τι απάντησε ο ΥΠ. ΟΙΚ στην ερώτηση: "Αν η δικαστική απόφαση, είναι θετική για τα αναδρομικά, θα πληρωθούν όλοι, ή μόνο όσοι έκαναν αγωγές;"


    

    Σαν σήμερα στις 09 Ιανουαρίου 2021 ο Υπουργός οικονομικών, απαντώντας στην ερώτηση:  

"Αν η δικαστική απόφαση, είναι θετική για τα αναδρομικά, θα πληρωθούν όλοι, ή μόνο όσοι έκαναν αγωγές;" δήλωσε: Είναι κάτι το οποίο πρέπει να συζητήσουμε, σε επίπεδο κυβέρνησης. Έτσι δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε αυτό! Από τότε έχει περάσει ένας χρόνος και η κυβέρνηση φαίνεται πως ακόμη συσκέπτεται για να  αποφασίσει τι θα κάνει , εκτός και εάν μας δουλεύουνε ψιλό γαζί

      Δείτε την συνέντευξη του Υπουργού

    Κατά την διάρκεια της  πρωινής τηλεοπτικής εκπομπή, του ΣΚΑΪ "Καλημέρα", ο Υπουργός οικονομικών απαντώντας στην ερώτηση, σχετική με τα διεκδικούμενα αναδρομικά των συνταξιούχων, δήλωσε αυτολεξεί τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ: "Υπουργέ, έχουμε την Παρασκευή, μια δίκη για τα αναδρομικά. Αν είναι θετική, η απόφαση αυτή, θα ακολουθήσετε την ίδια μέθοδο; Όσοι έκαναν αγωγή και όσοι δεν έκαναν αγωγή, να αποζημιωθούν; Γιατί είχε πει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, είτε κάνατε αγωγή,  είτε ΔΕΝ κάνατε αγωγή θα αποζημιωθείτε. Δηλαδή θα πληρώσετε; Θα ακολουθηθεί η ίδια μέθοδος;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι κάτι το οποίο πρέπει να συζητήσουμε, σε επίπεδο κυβέρνησης. Έτσι δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε αυτό!

     Γιατί απέφυγε να απαντήσει ο ΥΠ.ΟΙΚ. στην ερώτηση;

     Θα το συζητήσουν το θέμα σε επίπεδο κυβέρνησης;  Ασφαλώς ΟΧΙ

     Η απάντηση έχει ήδη  δοθεί στις 07 Νοεμβρίου 2020 από την κυβέρνηση. Απάντησε ο τότε Υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης την συνέντευξη που παραχώρησε, το Σάββατο 07 Νοεμβρίου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, που είχε δηλώσει αυτολεξεί: 

 - "Δεν υπήρξε ούτε ένα λάθος σε 1.250.000 δικαιούχους συνταξιούχους" 

-  "Εάν εγείρει κάποιος αξίωση για κάτι διαφορετικό , ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ,της διεκδίκησης, ο οποίος είναι γνωστός σε όλους."  

Άρα, μόνο όσοι έχουν αγωγή, θα λάβουν στο κοντινό μέλλον αναδρομικά 

    

Διαβάστε όλη την συνέντευξη του τότε Υπουργού εργασίας, Γιάννης Βρούτση      

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, το Σάββατο 07 Νοεμβρίου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ , ο Υπουργός εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε, μεταξύ των άλλων, αυτολεξεί και τα εξής:   

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα πάμε κληρονόμους τώρα .......

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ... Πληρώθηκαν κανονικά τα αναδρομικά, χωρίς λάθη. Είναι η απάντησή μου σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα, τα ανυπόστατα, το προηγούμενο διάστημα, ότι υπήρχαν λάθη. Δεν υπήρξε ούτε ένα λάθος.

   ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν υπάρχουν λάθη;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υπήρξε ούτε ένα λάθος σε 1.250.000 δικαιούχους συνταξιούχους

   ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν έρχεται ένας άνθρωπος και λέει: "περίμενα να πάρω 1.000 ευρώ και πήρα 500", πως θα τον πείσει το Υπουργείο εργασίας; Θα του στείλει ένα χαρτί και θα του πει: " άκου να δεις ........ έπρεπε  να πάρεις 600 και σου έδωσα 600 και όχι 1.000 που σου είπανε κάποιο άλλοι". Αυτό θα το στοιχειοθετήσετε ώστε να εξαλείψετε αυτούς  που λένε .......

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα απαντήσω με τρόπο έμμεσο. Κάθε μήνα το Υπουργείο εργασίας/e-ΕΦΚΑ καταβάλει 2.600.000 συντάξεις. Φανταστείτε ένα πρωί , να σηκωθούν όλοι οι συνταξιούχοι να πουν ,οτι, δεν είναι σωστά τα χρήματα που παίρνουνε. Ποια είναι η απάντηση που μπορώ να δώσω; Εγώ λοιπόν λέω ότι οι συντάξεις που καταβάλλονται είναι οι κανονικές, είναι οι νόμιμες, το ίδιο και τα αναδρομικά. Δεν τα βγάζει ανθρώπινο χέρι, βγήκαν από ηλεκτρονικά συστήματα πληροφοριακά, είναι απολύτως σωστά. Εάν εγείρει κάποιος αξίωση για κάτι διαφορετικό , ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ,της διεκδίκησης, ο οποίος είναι γνωστός σε όλους. 

Άρα να αισθάνονται όλοι ασφαλείς, ότι αυτά που πήραν είναι τα σωστά, να μην παραπλανώνται από φωνές και σειρήνες,  οι οποίες έχουν είτε την σκοπιμότητα, είτε την άγνοια και θέλουν να δημιουργήσουν σύγχυση. Να έχουν εμπιστοσύνη στο Ελληνικό κράτος ....