Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Τουρκία-Αίγυπτος ώρα ΜΗΔΕΝ - Οι τουρκικές τρομοκρατικές πολιτοφυλακές θα επιτεθούν για να να ανοίξουν τον άξονα Sirte και Al-Jufra







Οι τουρκικές τρομοκρατικές μισθοφορικές πολιτοφυλακές είναι πλήρως εξοπλισμένες για να ανοίξουν τον άξονα Sirte και Al-Jufra. Αν γίνει η μάχη της Σύρτης η Τουρκία δεν θα έχει δυναμική ανάμειξη αλλά διακριτική δεν θέλει να χρεωθεί την προδιαγεγραμμένη ήττα δεν έχει εξουσιοδότηση για να το πράξει η κόκκινη γραμμή που της τέθηκε ισχύει και ξέρει πολύ καλά πως δεν τέθηκε μόνο από Αίγυπτο….
Αν ο GNA και οι 15.000 Σύριοι τζιχαντιστές προχωρήσουν θα το πράξουν με το Ο.Κ της Τουρκίας η οποία δεν θέλει να φανεί σε αυτούς πως κάνει πίσω για να μην χάσει την αξιοπιστία της απέναντί τους. Θα τους δώσει συνειδητά κρέας στα κανόνια των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον LNA. 
Αυτό αν γίνει θα γίνει ώστε να αποδεχτούν και οι τζιχαντιστές της πλευράς GNA ότι είναι αδύνατο να προχωρήσουν καθώς ο LNA και οι σύμμαχοί του φαίνεται να έχουν αποδεχθεί από την πλευρά τους ότι έστω γι αυτήν την περίοδο τα σύνορά θα είναι στη Σύρτη..Έτσι θα παγιωθεί η διχοτόμηση της Λιβύης….
Ο αναλυτής στρατιωτικών υποθέσεων Αιγύπτου, Μοχάμεντ Γκαμάλ, δήλωσε στο “Arabi 21”, ότι “σε περίπτωση που ο GNA διασχίσει τη γραμμή Sirte και Al-Jufra, o Sisi θα ωθήσει τον αιγυπτιακό στρατό να παρέμβει άμεσα”, σημειώνοντας ότι “οι αιγυπτιακές ασκήσεις είναι προσομοίωση του πολέμου, και εμπλέκονται όλοι οι στρατιωτικοί σχηματισμοί. “
dimpenews.com