Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Τουρκία/Λιβύη: Σε απόγνωση ο Ερντογάν - Μετά τα συντριπτικά χτυπήματα που δέχθηκε τουρκική βάση al Watiyah στη Λιβύη , φαντασιώνεται ότι κατέστρεψε Ρωσική βάση στην Al-Jufra



Προσπάθεια επικοινωνιακού συμψηφισμού από Τουρκία για το συντριπτικό χτύπημα που δέχθηκε στη βάση al Watiyah στη Λιβύη..Τα μέσα ενημέρωσης της Al-Wefaq μιλούν για την καταστροφή ενός ρωσικού συστήματος αεράμυνας Pantsir στην Al-Jufra αναφέρει το Al Arabiya.
Οι πολιτοφυλακές GNA που υποστηρίζονται από την Τουρκία κατέστρεψαν μια ρωσική βάση στην al Jufra,oι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα,ανέφερε το agenzia nova επικαλούμενο κάποιες πηγές κατ΄ ισχυρισμόν.
Για να ισοσκελίσουν τις απώλειες που είχαν οι Τούρκοι στη βάση al Watiyah φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν μέσω της προπαγάνδας τους ότι σκοτώθηκαν και Ρώσοι της Wagner στην υποτιθέμενη επίθεση κατά της al Jufra..To TRT νωρίτερα σε σόου προπαγανδιστικό δήλωνε ότι ”ο στρατός της Λιβύης (GNA) χτύπησε το ρωσικό σύστημα αεράμυνας Pantsir στη Sukna της Jufra. Σύμφωνα με πληροφορίες, Ρώσοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν επίσης στην επίθεση.”
Το LNA αρνείται την ανακοίνωση του GNA σχετικά με τις αεροπορικές επιθέσεις κατά της βάσης al Jufra, ένας αξιωματούχος του λέει ότι “είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια των τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης να εξαλείψουν το χτύπημα που έλαβε η Άγκυρα στο al Watiyah”…
Στη συνέχεια το AJA αναφέρει ότι μια στρατιωτική πηγή στην κυβέρνηση της Al-Wefaq αρνείται ότι οι δυνάμεις του Al-Wefaq έχουν στοχεύσει έναν τόπο μισθοφόρων Wagner στην Al-Jufra..
Η τούρκικη προπαγάνδα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κυρίως στο εσωτερικό για την ταπεινωτική ήττα που υπέστη στην al Watiyah ανέφερε πως μια αεροπορική επιδρομή έγινε σήμερα σε έναν στόχο κοντά στην αεροπορική βάση Al Jufra στην κεντρική Λιβύη, που ελέγχεται από τις δυνάμεις του στρατηγού Khalifa Haftar. Αυτό αναφέρθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό “Libya al Ahrar” που εδρεύει στην Τουρκία και πρόσκειται στον (Gna). Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, η επιδρομή έπληξε την περιοχή Sukna κοντά στην Jufra καταστρέφοντας ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας του Pantsir. Άλλες τοπικές πηγές αναφέρουν επίσης το θάνατο τριών μελών του προσωπικού της ρωσικής εταιρείας Wagner και επτά άλλων τραυματιών μεταξύ των ανθρώπων που ήταν κοντά στο Pantsir.
Στη βάση al Jufra έχουν εγκατασταθεί ρωσικές δυνάμεις και από την άλλη μαζί με την Σύρτη αποτελούν τον επόμενο στόχο Τουρκίας αλλά και την κόκκινη γραμμή για Αίγυπτο….
dimpenews.com