Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ποιοι "γλιτώνουν;" τις επερχόμενες νέες μειώσεις, των συντάξεων







   1.  Σε δύο κύματα θα γίνει ο ανακαθορισμός, επανυπολογισμός και οι περικοπές  των επικουρικών συντάξεων που λαμβάνουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι.
     Το πρώτο κύμα των περικοπών, ύψους 8-10%, αφορά 312.000 συνταξιούχους, από 11 κλάδους και θα εφαρμοστεί με την πληρωμή του Αυγούστου.
     Το δεύτερο κύμα περικοπών, με μεγάλες μειώσεις, αφορά 160.000 συνταξιούχους, με την μεγάλη πλειοψηφία να ανήκει στους συνταξιούχους: Της ΔΕΗ, των δικηγόρων, των τραπεζικών υπαλλήλων εμπορικής και alpha, των ναυτικών, των εμποροϋπαλλήλων και των ναυτικών πρακτόρων και θα εφαρμοστεί με την πληρωμή του Σεπτεμβρίου.

  2. Οι περικοπές θα ισχύουν από την 1η Ιουνίου και τα  αναδρομικά ποσά, θα παρακρατηθούν ισόποσα, από τις συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

  3. Οι κατηγορίες των συνταξιούχων, που "γλιτώνουν" τις μειώσεις, είναι αυτές που, το ΣτΕ με τις αποφάσεις που εξέδωσε, έκρινε πως οι περικοπές των προηγουμένων μνημονίων ήταν παράνομες, αντισυνταγματικές και πως θα πρέπει οι συντάξεις να επανέλθουν στα επίπεδα του Ιουλίου 2012. Εξ΄αιτίας αυτών των αποφάσεων, η Κυβέρνηση, για να μην επαναφέρει τις συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 ,"ισοφαρίζει" την διαφορά ,ανάμεσα στο νέο μεικτό ποσό και το παλιό, θεωρώντας πως, με αυτόν τον τρόπο, εφαρμόζει πιστά τις αποφάσεις του ΣτΕ. 

  4. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας (εκτός των επικουρικών ) ανήκουν σαφώς στην παρ. 3 και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, για δράση, εάν διαπιστώσουμε ότι, οι υπολογισμοί της Κυβέρνησης δεν είναι σωστοί.                           





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου