Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Αδιάβαστος ο αναπληρωτής Υπουργός οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης



Ο Χουλιαράκης «αδειάζει» τον Καμμένο για τα ειδικά μισθολόγια



  . Αδιάβαστος πιάστηκε ο αναπληρωτής Υπουργός οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιο Δαβάκη, σχετικά με τις διαβεβαιώσεις του ΥΕΘΑ ότι, το ΥΠΕΘΑ έχει ήδη προβεί στην εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων, μόνιμου χαρακτήρα για να μην "παγώσει" το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε
"Είμαστε βέβαιοι ότι τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Άμυνας και Παιδείας, θα μεριμνήσουν και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους. Μέχρι σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει παραλάβει τις προτάσεις τους με ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι θα το κάνουν". 

   . Ο Κος Υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει το έγγραφο, με Φ.841/49/133396/Σ.1852/27 Ιουν 2016/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ, το οποίο εκτός των άλλων αναφέρει:
       "9. Σημειώνεται δε ότι με το (η) σχετικό σας γνωστοποιήσαμε τις βασικές αρχές από τις οποίες πρέπει να διέπεται το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο εγκρίθηκε από τις πολιτικές Ηγεσίες των συναρμοδίων Υπουργείων.
 Η δε επιβάρυνση του κρατικού Π/Υ (μετά την αναπροσαρμογή των αποδοχών κατά του υπολοίπου 50%, λόγω απόφασης ΣτΕ) θα ανέλθει στο ύψος προ ισχύος του ν.4093/2012, ήτοι περίπου 49 εκ. ευρώ (51 εκ. ευρώ μικτά αφαιρουμένων κρατήσεων υπέρ Δημοσίου ύψους 2 εκ. ευρώ), στο οποίο ούτως ή άλλως πρέπει να διαμορφωθούν οι αποδοχές μετά την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. 

       10. Για τους ως άνω λόγους, θεωρούμε απαραίτητη την πραγματοποίηση σύσκεψης σε υψηλό επίπεδο, μεταξύ ανώτατων στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών, μετά του Γενικού Γραμματέα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), των Υπαρχηγών των Κλάδων των Γενικών Επιτελείων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Υπαρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να αποφασισθούν οι βασικές κατευθύνσεις για την εκπόνηση νέου μισθολογίου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων 4 ./. Ασφαλείας και παράλληλα να επιτευχθεί ο εξορθολογισμός των υφιστάμενων εγγενών αδυναμιών και στρεβλώσεων. 


      11. Για την υλοποίηση των ανωτέρω, παρακαλείσθε όπως μας ενημερώσετε για την ημερομηνία διεξαγωγής της εν λόγω σύσκεψης".

    . Η πρόταση, για την ημερομηνία διεξαγωγής της σύσκεψης, προέκυψε από την αδυναμία των συναρμόδιων Υπουργείων, καθόσον, προς το παρόν, δηλώνουν αδυναμία για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων, μόνιμου χαρακτήρα και αυτό αποδεικνύεται από το έγγραφο με Φ.800/230/133395/Σ.1851/27 Ιουν 2016/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ  που τους διαβίβασε και τους τονίζει ότι: 
          "1. Κατόπιν σχετικού και προκειμένου να μην ανασταλούν οι μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές του στρατιωτικού προσωπικού, σας ενημερώνουμε ότι το ΥΠΕΘΑ έχει εντοπίσει και προσδιορίσει τις αντίστοιχες δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα (ισοδύναμα μέτρα). 

          2. Παρακαλούμε για τις ανάλογες ενέργειες αρμοδιότητάς σας προκειμένου να εξασφαλιστούν από όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία οι αντίστοιχες δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα." 

    Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα και δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το newsit 
________________________________________________________________________

- Εκθέτει τον Καμμένο ο Χουλιαράκης για τα ισοδύναμα
- Άμεσος κίνδυνος να παγώσουν οι μισθοί στις Ένοπλες Δυνάμεις
- Εκατοντάδες ευρώ οι απώλειες για τους ένστολους

«Τορπίλη» Χουλιαράκη στην αξιοπιστία του Πάνου Καμμένου για την εξεύρεση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας των ισοδυνάμων προκειμένου να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια των ένστολων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης από το βήμα της Βουλής αποκάλυψε ότι παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι έχει βρει τους κωδικούς (μάλιστα τους έχει αναφέρει αριθμητικά και ονομαστικά) του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που θα περικοπούν προκειμένου να βρεθούν ως ισοδύναμα τα χρήματα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια και οι ωριμάνσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτά δεν έχουν ακόμα σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ελεγχθούν και να αξιολογηθούν εάν είναι, όπως πρέπει από πάγιες δαπάνες.



Μετά τις επισημάνσεις έκπληξης για την «αδράνεια» αυτή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου να αποστείλει στο υπουργείο Οικονομικών τα ισοδύναμα που βρήκε, τόσο του ερωτώντα βουλευτή της ΝΔ Θανάση Δαβάκης όσο και του προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και στην δευτερολογία του είπε«εγώ δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω ότι οι υπουργοί Άμυνας, Παιδείας και Εσωτερικών θα καταθέσουν τις δικές τους ισοδύναμες προτάσσει μόνιμου χαρακτήρα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια. Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας είναι άπλετος. 

Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουμε λάβει καμία τέτοια πρόταση. Και εγώ έχω ακούσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που έχει αναφέρει του κωδικούς του προϋπολογισμού που προτείνει να περικοπούν για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια των Ε.Δ. Περιμένουμε να μας σταλούν στο υπουργείο Οικονομικών για να αξιολογηθούν ότι πρόκειται για περικοπές πάγιων δαπανών, γιατί τέτοιες πρέπει να είναι»



Δείτε τι ακριβώς είπε ο κ. Χουλιαράκης:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου