Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Συνεχίζουμε τον Αγώνα με τις Αγωγές






  1.  Μετά την δήλωση, του Υπουργού  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κατρούγκαλου που είπε ότι: "Θα συμμορφωθούμε ΜΟΝΟ με τις επιμέρους δικαιώσεις από τις αγωγές των στελεχών, γιατί υπάρχει οικονομική αδυναμία της Δημόσιας Διοίκησης για τη συμμόρφωση της με τις αποφάσεις του ΣΤΕ" και επειδή μεγάλος αριθμός, ε.ε. και ε.α συναδέλφων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων  Ασφαλείας δεν έχει καταθέσει αγωγή, για την πλήρη αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, μετά:

     α. Την 2192/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε, που έκρινε ότι, οι περικοπές που είχαν επιβληθεί σε μισθούς και συντάξεις, με τον νόμο 4093/12, ήταν στοχευμένες, παράνομες και αντισυνταγματικές.

     β. Την 1128/16 απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε, η οποία, έκρινε αντισυνταγματικό και  ακύρωσε τον νόμο 4307/2014, βάσει του οποίου μας έγινε, μερική αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Τους γνωρίζουμε πως μπορούν να καταθέσουν, ανά πάσα στιγμή, αγωγή, για την επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, που θα ανατρέχει όμως, στο θέμα της καταβολής των αναδρομικών, από την προηγούμενη καταθέσεως διετία.

  2.  Όσοι συνάδελφοι, επιθυμούν να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, για την άσκηση αγωγής μπορούν:

     α. Να προσέρχονται στο Γραφείο μας για να λάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τους γίνει ενδελεχής ενημέρωση.

     β. Όσοι ανήκουν σε άλλους Νομούς, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω e-mail για να τους παρέχουμε, τόσο τις απαιτούμενες πληροφορίες, όσο και τον τρόπο αποστολής των δικαιολογητικών.

   3.  Το κόστος της αγωγής είναι πολύ μικρό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου