Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Η Συγκέντρωσή μας για Ενημέρωση




    Με θέα το άγαλμα του Πύρρου, Βασιλιά της Ηπείρου, στην πλατεία Κιλκίς, την Κυριακή 03 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε, με πολύ μεγάλη συμμετοχή  η συγκέντρωσή μας, στο ξενοδοχείο Κρόνος.
    
     Ο αντικειμενικός σκοπός της συγκέντρωσης, εκτός από, τον καφέ, τα τσίπουρα και τις μπύρες και την πολύ καλά παρέα, που ομολογουμένως κάνουμε, ήταν η ενδελεχής ενημέρωση, από τον πρόεδρο του παραρτήματος, για: 

      . Τις πιθανές επαπειλούμενες, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
      . Τις απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, στην περίπτωση που δεν αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των ε.ε. και ε.α, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, όχι μόνο για όσους έχουν κάνει αγωγές αλλά και για όσους δεν έχουν κάνει. 
      .  Την πιθανότητα να δικαιωθούν μόνο, όσοι έχουν κάνει αγωγές, στο θέμα των αναδρομικών.
      . Το εάν, τα καταβαλλόμενα μερίσματα θα προστίθενται στην κύρια σύνταξη και θα θεωρούνται, ως επικουρικές συντάξεις, με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνονται,στις διατάξεις περί μειώσεως  των συνολικών συντάξιμων αποδοχών.  
      . Την παραμονή, του ειδικού μισθολογίου και των συντάξεων, των ε.ε. και ε.α στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στο Δημόσιο και όχι την υπαγωγή τους στο ΕΦΚΑ.
      . Την πιθανολογούμενη αποσύνδεση των συντάξεων, από τις αποδοχές των εν ενεργεία.
      
      Στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκαν:
      
      . Η αποφασιστικότητα των συναδέλφων, να συνεχίσουν να διεκδικούν, στο ακέραιο,  με κάθε νόμιμο μέσο, την πλήρη εφαρμογή της αποφάσεως του ΣτΕ, μέχρι την τελική δικαίωση.
      . Η πρόθεση, των συναδέλφων, που δεν άσκησαν αγωγή, να προβούν άμεσα στην άσκηση αγωγής,  για να διεκδικήσουν τις διαφορές της τελευταίας διετίας.
      . Οι ενέργειες του ΥΠΕΘΑ, για την άμεση αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση και θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.
      . Ότι, πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι και ότι οι συγκεντρώσεις μας θα πρέπει να επαναλαμβάνονται συχνά γιατί στέλνουν το μήνυμα ότι, η ισχύς εν τη ενώσει, είναι ένα ισχυρότατο όπλο, στα ώτα όσων μας αδίκησαν. 

































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου