Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Το γελοίον της υπόθεσης των φαντάρων του ΚΚΕ

 



Πριν από λίγες μέρες κάποιοι ένστολοι στρατιώτες εμφανίστηκαν σε συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και υποστήριξαν δημοσίως απόψεις σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ, οι οποίες είναι αντίθετες με τους στρατηγικούς προσανατολισμούς της χώρας ως μέλος της Δυτικής Συμμαχίας.

Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που δεν έχει καταγγείλει ποτέ την εγκυρότητα των εκλογών στην Ελλάδα και αποσπά τα τελευταία 20-30 χρόνια ποσοστά από 5%-8%. Μαζί με το υπόλοιπο της Αριστεράς αυτές οι αντιλήψεις δεν αθροίζουν πάνω από 10%.

Στην Ελλάδα υπάρχει ένα ακόμη 10%-15% ακροδεξιών που υποστηρίζουν είτε την Ρωσία είτε εκδοχές του αραβικού εθνικισμού που όμως με το ΚΚ έχουν κοινό παρονομαστή την αντιπάθεια για τη Δύση, τη δημοκρατία και τον καπιταλισμό.

Το γεγονός πως οι στρατηγικές επιλογές της χώρας του "ανήκομεν εις τη Δύση" όπως το είχε εκφράσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκφράζουν  περί τα 2/3 και πλέον της κοινωνίας, είναι αυτό που καθοδηγεί τις επιλογές κάθε μιας εκ των κεντροδεξιών και κεντροαριστερών κυβερνήσεων στη μεταπολίτευση αλλά και παλαιότερα.

Αυτό δεν σημαίνει πως οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν μειοψηφικές απόψεις πρέπει να σιωπούν ή να τεθούν εκτός πολιτικής νομιμότητας. Το ισχυρότερο πλεονέκτημα των δυτικών δημοκρατιών είναι πως επιτρέπουν σε όλους να εκφράζουν ελεύθερα τις πολιτικές απόψεις και να τις προωθούν διεκδικώντας να τις καταστήσουν πλειοψηφικές.

Στο τέλος, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση γίνεται ο "λογαριασμός" και ο καθένας εισπράττει το αντίτιμο που αξίζει.

Ο πλουραλισμός των πολιτικών πεποιθήσεων στη Βουλή και την κοινωνία όμως δεν δικαιολογεί την ύπαρξη πλουραλισμού πολιτικών και εν γένει απόψεων στον στρατό ή την αστυνομία, το ΙΚΑ και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό. Οι οργανισμοί αυτοί εντός των ορίων του συντάγματος είναι υποχρεωμένοι να υλοποιούν τις επιλογές της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας που επιλέγει ο ελληνικός λαός.

Όπως δεν μπορεί το ΙΚΑ να αποφασίζει διά της πλειοψηφίας των εργαζομένων κάποιας διεύθυνσης ποιος θα κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο ή ποιος θα πάρει σύνταξη, έτσι δεν μπορεί και στον στρατό κάθε μονάδα ή το σύνολο να συνεδριάζει και να αποφασίζει ποιος είναι φίλος της χώρας και ποιος εχθρός.

Αν ισχύει αυτό που έλεγε ο άλλοτε πρόεδρος της κομμουνιστικής Κίνας πως "η ελευθερία μου κρέμεται από την άκρη της κάνης του όπλου μου", τότε η ελευθερία και η ανεξαρτησία μας ως χώρας κρέμεται από την ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων να την εξασφαλίζουν.

Ο στρατός την εξασφαλίζει από εξωτερικές επιβουλές και η αστυνομία από εσωτερικές απειλές.

Όσοι έχουν υπηρετήσει θητεία μαθαίνουν πως η ζωή καθενός από τα μέλη της ομάδας ή του σώματος εξαρτάται από την προσήλωση καθενός από αυτά στα καθήκοντα, όπως του έχει επιμερίσει μια αυστηρά καθορισμένη ιεραρχία.  Ο ανόητος που δεν πειθαρχεί, δεν βάζει σε κίνδυνο μόνο τον εαυτό του αλλά και το σύνολο των συναδέλφων του και τη χώρα του.

Στις δημοκρατίες όπως η Ελλάδα προβλέπεται για πολίτες που δεν θέλουν να υπηρετήσουν τη θητεία τους για λόγους πολιτικής ή θρησκευτικής συνείδησης λύσεις όπως η εναλλακτική θητεία.




https://www.capital.gr/forum/thread/8158721/?messageId=8158721