Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Περιμένοντας μια δεύτερη ευκαιρία

 


Στα πρώτα, δύσκολα χρόνια των Μνημονίων, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι περνούσε από το μυαλό και το χέρι του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του, για να προκαλέσει αναταραχή και να αποδιοργανώσει την εκάστοτε διακυβέρνηση. Παρ’ όλο που ήξεραν πολύ καλά, ότι αυτό ζημίωνε τη χώρα στον υπερθετικό βαθμό. 

Τότε, οι λίγοι λογικοί που τολμούσαν να εξηγήσουν τι σημαίνει "ριζοσπαστική Αριστερά" και γιατί μια άνοδος της στην εξουσία θα ήταν καταστροφική, σε εκείνη τη συγκυρία, συναντούσαν καθολική άρνηση στη λογική και απόλυτα εχθρική στάση σε όποια έννοια ομόνοιας. Προπηλακισμοί, ύβρεις, ωμές, απολύτως αστήρικτες δολοφονίες χαρακτήρα και η αμετροέπεια της άγνοιας, ήταν στην ημερησία διάταξη.


Όσοι εργαζόμασταν στο Capital.gr, τα νοιώσαμε στο πετσί μας. Σε μια περίοδο μάλιστα, μας είχε αποδοθεί ο ειδικός χαρακτηρισμός-παράσημο ως "που****κια των δανειστών". Το προσωπικό κόστος για τους περισσότερους που είχαν το θάρρος να μιλούν, ήταν τεράστιο καθώς τα παραπάνω οδήγησαν ακόμη και σε απώλεια φιλίες, που μετρούσαν δεκαετίες ολόκληρες.

Πέρα από τα λόγια όμως, υπήρχαν και πράξεις. Οι διαδηλώσεις και η παρακώληση κάθε προσπάθειας άσκησης παραγωγικής εργασίας στα αστικά κέντρα, ήταν στην ημερησία διάταξη και έφτασαν μέχρι την πολλαπλή δολοφονία, στο υποκατάστημα της πάλαι ποτέ τράπεζας Marfin, στην οδό Σταδίου. 

Φρικιαστικές εμπειρίες, απ’ όποια θέση κι αν τις βιώσει κανείς...

Η ηρεμία, ω του θαύματος, ήλθε μόνο όταν κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και άρχισε να κυβερνά με το ακροδεξιό μόρφωμα των ΑνΕλ. Τότε, ως δια μαγείας, λύθηκαν όλα τα προβλήματα των εργαζομένων και δεν χρειάζονταν πορείες και απεργίες, η Τρόικα αποχώρισε και ήρθαν "οι Θεσμοί", τα Μνημόνια έγιναν "καλά, Αριστερά" και όλα ήσαν ωραία και ανθηρά! Γεννούσαν και τα κοκόρια! 

Των μετακλητών και του προλεταριάτου μόνο όμως, διότι η μεσαία τάξη μεταβλήθηκε σε (φορολογικό) υπηρέτη υποζύγιο αυτών των τάξεων και όλων των κυβερνητικών. Επί τέσσερα και μισό συναπτά έτη, ξαφνικά η Ελλάδα είχε γίνει παράδεισος της εργατιάς. Δεν κουνιόταν φύλλο, μιας και "οι νοικοκυραίοι" μιλούν στην κάλπη και όχι στο πεζοδρόμιο. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία σχέση με τους αντιεξουσιαστές και τις κινητοποιήσεις, τις μολότωφ και τις καμένες περιουσίες, πριν το 2015. Καμία απολύτως! Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, είναι απλά κακοήθης και δεν πιστεύει σε αβυσσαλέες συμπτώσεις...

Η ειδυλλιακή κατάσταση κράτησε μέχρι λίγο μετά τον Ιούλιο του 2019. Όταν η κάλπη αποφάσισε ότι "το παραμύθι" και ο (ξεχασμένος) θυμός, δεν αρκούσαν. Άμα τη αλλαγή κυβέρνησης βεβαίως, βεβαίως, αργά αλλά σταθερά, άρχισε πάλι "να γιγαντώνεται το εργατικό κίνημα"! Με μπροστάρη και αδιαμφισβήτητο καθοδηγητή στο ψέμα και την παραπλάνηση, τον Αλέξη Τσίπρα!





πηγή:https://www.capital.gr/o-petros-lazos-grafei/3554540/mia-deuteri-eukairia-tou-alexi-tha-mas-sosei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου