Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

ΥΕΘΑ: Δεν υπάρχουν πιστώσεις, για τους απλήρωτα στελέχη του Στρατού Ξηράς, που υπηρετούν στον Έβρο!



Eρώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 4213/15-02-2021) με θέμα: «Απλήρωτοι οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στον ́Εβρο»


Απάντηση


ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος 

ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 4213/15-02-2021 της Βουλής των Ελλήνων 

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε η Βουλευτής κα Σοφία - Χάιδω Ασημακοπούλου με θέμα «Απλήρωτοι οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στον ΄Εβρο», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Η αποζημίωση των υπηρεσιών που εκτελούν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), στο πλαίσιο των μέτρων επιτήρησης και ασφάλειας των συνόρων για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, συναρτάται από την επάρκεια των εγγεγραμμένων πιστώσεων στους οικείους κωδικούς του Προϋπολογισμού των Γενικών Επιτελείων, εν προκειμένω δε του ΓΕΣ, και την πλήρωση των προϋποθέσεων του άρθρου 3 του ΠΔ 200/1993 (Α' 75). 

Όσον αφορά στο προσωπικό το οποίο μετακινείται, προκειμένου να ενισχύσει τις εμπλεκόμενες στη φύλαξη των συνόρων Μονάδες, σε αυτό καταβάλλεται η σχετική αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο ΠΔ 200/1993. 

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι ήδη, από τις 27 Ιανουαρίου τρέχοντος έτους, έχουν αναληφθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για την καταβολή αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας, κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. 




ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου