Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Όλοι στην Πανηπειρωτική Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση 21 Ιουνίου, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 10:30 π.μ. στην ΑΡΤΑ














Στις 14 του Ιουνίου 2018, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψηφίζει στη Βουλή με κατεπείγουσες διαδικασίες το Πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης. Τα μέτρα αυτά προστίθενται σε όλα τα προηγούμενα και θα κάνουν τη ζωή μας χειρότερη. 

Ειδικότερα για τους συνταξιούχους φέρνει μέτρα μείωσης των συντάξεων κύριων και επικουρικών με την εφαρμογή του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγγαλου) μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ. Φοροεπιδρομή και φοροληστεία με την διατήρηση των αυξημένων πλεονασμάτων στις συντάξεις μας που τις πληρώσαμε με ιδρώτα και αίμα σε όλη μας τη ζωή θα μετατραπούν σε προνιακά επιδόματα. 


Οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να δεχθούν τετελεσμένα. Δεν σκύβουν το κεφάλι, θα αγωνισθούν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Με όπλο τον αγώνα μας δεν θα τους το επιτρέψουμε. Μπορούμε. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας. 


Είναι ανάγκη ακόμη περισσότεροι πιο αποφασιστικά οργανωμένοι στα σωματεία μας να προετοιμάσουμε την απάντησή μας, να χαράξουμε τον δρόμο της αντεπίθεσης και να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Να προτάξουμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. 


Διεκδικούμε : 

1. Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγγαλου 4387/16.

2. Όχι στην μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ. Όχι στην εξαφάνιση των συντάξεων χηρείας. 


3. Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό, αντιασφαλιστικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι Κυβερνήσεις. 


4. Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ότι οι Κυβερνήσεις αυθαίρετα παρακράτησαν στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και στο επίδομα αλληλεγγύης. 


5. Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων (πρώην ΙΚΑ) με όλες τις ειδικότητες γιατρών καθώς και να αποκατασταθούν οι ελλείψεις στο Υγειονομικό προσωπικό. 


6. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς. 


Καλούμε τους συναδέλφους μας συνταξιούχους του ΟΑΕΕ να πάρουν μέρος μαζικά στην Πανηπειρωτική Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση που θα γίνει στις 21 Ιουνίου, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 10:30 π.μ. στην ΑΡΤΑ.


Η μεταφορά θα είναι δωρεάν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου