Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Οι Ολυμπιονίκες του ήθους, των αρχών και των αξιών

Οι Ολυμπιονίκες του Ρίο που σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά

    Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν έξι μετάλλια, κατατάσσοντας την Χώρα μας στην 24η θέση από την πλευρά της συγκομιδής μεταλλίων.
    Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από:
    α. Την Άννα Κορακάκη, στη σκοποβολή, η οποία ανέβηκε δύο φορές στα σκαλοπάτια του βάθρου, κατακτώντας αρχικά το χάλκινο μετάλλιο και στη συνέχεια το χρυσό, προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό όταν αποκαλύφθηκαν οι δύσκολες και κάκιστες συνθήκες προπόνησης της.
    β. Τον Λευτέρη Πετρούνια, στους κρίκους, ο οποίος εκτελώντας ένα καταπληκτικό και ιδιαίτερης δυσκολίας πρόγραμμα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.  
    γ. Τον Σπύρο Γιαννώτη στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης, ο οποίος με ένα συγκλονιστικό  φινάλε, ράγισε τις καρδιές των Ελλήνων, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι, η νίκη κατακτάτε με ήθος, σεμνότητα, σκληρή δουλειά, επιμονή και αντοχή στις δυσκολίες, και αφοσίωση στο στόχο. 
    δ. Τους Παναγιώτη Μάντη - Παύλου Κογιαλή, στα 470 της ιστιοπλοΐας, οι οποίοι μετά από έναν συγκλονιστικό και επίπονο αγώνα κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.
    ε. Την Κατερίνα Στεφανίδη, στο άλμα επί κοντώ, η οποία μας έστειλε στα ουράνια  κατακτώντας  το χρυσό μετάλλιο.
     Όλοι οι  Έλληνες αθλητές που μετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες απέδειξαν περίτρανα ότι, μπορεί η Χώρα τους να μαστίζεται από την οικονομική κρίση, μπορεί τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, να ήταν πολλά, δύσκολα και δισεπίλυτα, τίποτα όμως δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο και να τους σταματήσει επειδή, αυτό που έκαναν και θα συνεχίζουν να κάνουν, το αγαπάνε, το πιστεύουν, το θέλουν με όλο τους το είναι και το απολαμβάνουν   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου