ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 9 - 0 ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!!!!!!
9 – 0 η Τουρκία την Ελλάδα στο Αιγαίο! Τι αεροσκάφη παραλαμβάνει η Άγκυρα τι αλλάζει στο Αιγαίο
Για το Αιγαίο και τις άλλες θάλασσες που την περικλείουν προορίζει η Τουρκία τα 9 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και θαλάσσιας επιτήρησης που προμηθεύεται σε μια προσπάθεια να ενισχύει το Πολεμικό Ναυτικό της και την Ακτοφυλακή της.Τα αεροσκάφη βασίζονται στη τροποποιημένη πλατφόρμα CASA CN-235.
Την ίδια ώρα η Ελλάδα δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, μετά από την ακατανόητη για πάρα πολλούς απόφαση καθήλωσης των P 3 Orion το 2007 !
Η Τουρκία επενδύει χρήματα για το Αιγαίο και τους στόχους της.
Πρόκειται για το πρόγραμμα Meltem-2 στο πλαίσιο του οποίου σήμερα Δευτέρα 28 Απριλίου παραλαμβάνεται το 5ο από τα 6 αεροσκάφη (καθώς και τα σχετικά συστήματα και εξοπλισμούς) που ανήκουν στις Τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις,ενώ Διοίκηση Ακτοφυλακής έχει παραλάβει τα 3 αεροσκάφη που της αναλογούν.
<<Περίεργες αποστολές>> στο Αν. Αιγαίο
Στις αποστολές περιλαμβάνονται από απλή επιτήρηση και έρευνα και διάσωση μέχρι ”ηλεκτρονικό πόλεμο” και πρόληψη παράνομης λαθρομετανάστευσης – ωστόσο οι Τούρκοι με αυτά έχουν αρχίσει ένα <<περίεργο>> γαϊτανάκι συνεχόμενων και διαδοχικών προκλήσεων στο χώρο του Ανατολικού Αιγαίου με παραβάσεις , παραβιάσεις κλπ που από ελληνικής πλευράς έχουν οδηγήσει ακόμα και σε αλλαγή-ενίσχυση των εφαρμοζόμενων σχεδίων αναγνώρισης/αναχαίτισης. Μέχρι και ΄για …εγκλωβισμούς από πυραύλους έχουν διαμαρτυρηθεί οι Τούρκοι…
Το Meltem-2 είναι ένα πρόγραμμα απευθείας προμήθειας από το εξωτερικό – η εταιρεία Thales είναι ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος – ωστόσο τουρκικές εταιρίες πέτυχαν εγχώρια συμμετοχή περίπου 35%.Πρόκειται για τις αμυντικές εταιρείες ASELSAN, TUSAŞ, HAVELSAN και MILSOFT που σχεδίασαν και παρήγαγαν μέρος των εξαρτημάτων.Οι εν λόγω εταιρείες ανέπτυξαν επίσης ή τροποποίησαν και ”εθνικοποίησαν” κρίσιμο λογισμικό του προγράμματος Meltem-2.
Τα αεροσκάφη κατα τις πληροφορίες διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας ολοκληρωμένο σύστημα τακτικής διοίκησης, FLIR, ESM, ακουστικό σύστημα, AIS, MAD, Ραντάρ SLAP, ανιχνευτή ακτινών IR/UV για αναγνώριση και ανίχνευση απειλών, διαρκή επιτήρηση και επίγνωση της τακτικής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, την διαχείριση των ΝΑΤΟϊκών και εθνικών τακτικών ζεύξεων δεδομένων όπως και την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων επί του σκάφους.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την παροχή 10 επιπλέον συστημάτων θαλάσσιας περιπολίας τα οποία θα εγκατασταθούν σε αεροσκάφη ATR-72 τα οποία είναι ήδη σε υπηρεσία στο τουρκικό ναυτικό. Τα συστήματα αυτά βασίζονται στη λύση AMASCOS της Thales