Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ......ΕΝΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ..!!!!!!!

πηγη: vetaranos

Έντι Ράμα ...

όταν τον Έντι Ράμα τον περιέφεραν ώς Μέγα Πολιτικό άνδρα και φίλο της Ελλάδος Δήμαρχοι και Νομάρχες γράφαμε στο ιστολόγιό μας οτι ο τύπος είναι ανθέλληνας από κούνια πέσανε να μας φάνε ...(φώτο*)
Τώρα που είδαμε τα κατορθώματά του ,τίποτε δεν κουνιέται στην Αλβανία χωρίς την έγκρισή του ,ας ελπίσουμε να βάλλουν μυαλό και να καταλάβουν ότι οι Αλβανοί δεν έχουν μπέσα ... Διαβάστε ένα άρθρο του Βασίλη Χήτο που γνωρίζει όσο κανένας άλλος την αλβανική πραγματικότητα
Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Όσοι πίστεψαν πως ο νέος  Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, δεν διακατέχεται από ανθελληνικά αισθήματα κοιμούνται στα…
χαμομίλια! Η βεβήλωση της εκκλησίας στην Πρεμετή την επομένη του Δεκαπενταύγουστου, ήταν ένα ύπουλο χτύπημα σε βάρος του Έλληνα Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, αλλά πάνω απ’ όλα ο «Γαλλοτραφής»  και προοδευτικός ζωγράφος σημάδευε στην Αθήνα την ώρα που το ΥΠΕΞ τελεί υπό τις οδηγίες του σοσιαλιστή «συντρόφου» του Ευάγγελου Βενιζέλου. Τουλάχιστον ο Μπερίσα ήταν πιο … ειλικρινής, βαρούσε κατ’ ευθείαν στο ψαχνό. Ο … βαθυστόχαστρος Ράμα όμως πήγε να το κάνει πιο κομψά … Όπως φαίνεται ο Ράμα, θα αποτελέσει τον άξιο συνεχιστή της πολιτικής που θέλει την αθεϊστική Αλβανία να εναγκαλίζεται από την μουσουλμανική Άγκυρα. Άλλωστε μετά την νίκη της 23ης Ιουνίου, έσπευσε στην Τουρκία για να «φιλήσει» το χέρι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ήταν  η πρώτη συνάντηση που είχε με ομόλογό του.

Στις 16 Αυγούστου, πάντως  ασκήθηκε βία κατά κληρικών και πιστών "από ομάδες παραστρατιωτικών (με τη συμπαράσταση δημοτικών υπαλλήλων και την κάλυψη της Δημοτικής αρχής". Σύμφωνα δε με όσα έγιναν γνωστά, αφαιρέθηκαν, με βίαιο τρόπο, ιερά σκεύη, εικόνες της Παναγίας, το καμπαναριό με τον σταυρό, για την αξιοποίηση του ναού, από τον Δήμο, ως πολιτιστικού μεγάρου.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Δήμος έστειλε δυνάμεις ιδιωτικής αστυνομίας στο ναό προς εκτέλεση απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου για την επιστροφή του κτιρίου της εκκλησίας στις δημοτικές αρχές, οι οποίες ισχυρίζονται ότι ο χώρος τους ανήκει και πως πρόκειται για πολιτιστικό κέντρο. Ωστόσο, σύμφωνα με την Εκκλησία της Αλβανίας, αλλά και όπως είναι ευρύτερα γνωστό, το κτίριο αυτό είχε κατασχεθεί από το κομμουνιστικό καθεστώς το 1968 και μετατράπηκε - όπως και εκατοντάδες άλλες εκκλησίες σε όλη τη χώρα - σε πολιτιστικό κέντρο. Αναφερόμενος στα γεγονότα της 16ης Αυγούστου,

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αναφέρθηκε σε βεβήλωση των ιερών των αγίων κι έκανε λόγο για "μεγάλη προσβολή όχι μόνο της ορθόδοξης εκκλησίας, αλλά της Αλβανίας", στην οποία, ενώ υπάρχει η προσδοκία για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, "ξαναζούμε τον εφιάλτη του 1967, όταν το κομμουνιστικό καθεστώς νόμιζε ότι θα ξερίζωνε για πάντα τη θρησκευτική πίστη από τον αλβανικό λαό".Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έκανε λόγο για σχεδιασμένη ενέργεια "από σκοτεινές δυνάμεις", εφόσον, όπως είπε, οι άνδρες της ιδιωτικής αστυνομίας "πληρώθηκαν, αλλά δεν ξέρουμε ποιοι βρίσκονται πίσω τους".

Αναφερόμενος στις διαρκείς δοκιμασίες που υπέστη ο ναός από την ίδρυσή του τον 17ο αιώνα, αποκάλυψε ότι η αλβανική κυβέρνησε αναγνώρισε πως το πολιτιστικό κέντρο στην Πρεμετή έχει χτιστεί πάνω στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου και το 1998 αποφάσισε να παραδώσει το κτίριο στον ορθόδοξο κλήρο έναντι συγκεκριμένης αμοιβής προς το κράτος για τις σχετικές επενδύσεις που αφορούσαν τη μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο.

Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στη συμφωνία του Ιανουαρίου του 2010 μεταξύ της κυβέρνησης και των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία για την επιστροφή σ' αυτές όλων των θρησκευτικών ιδρυμάτων. Συνεπώς δεν ισχύει καμιά δικαστική απόφαση, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος. 

*Στις φωτογραφίες ο τότε Δήμαρχο Τιράνων Εντι Ράμα με τους τότε Δήμαρχο και Νομάρχη Τρικάλων Μ.Ταμήλο και Η.Βλαχογιάννη σήμερα βουλευτές της Ν.Δ και οι δυο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου