Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Το παρακάτω έγγραφο έχει αποσταλεί στην ΕΑΑΣ και σε όλα τα Παραρτήματα και αναμένονται προτάσεις - ενέργειες.


            1.   Μετά την πετυχημένη εκπόνηση και εφαρμογή του σχεδίου της ολοκληρωτικής οικονομικής και όχι μόνο εξαθλίωσης των ε.ε. και ε.α. Στρατιωτικών και στελεχών Σωμάτων Ασφαλείας, ήρθε η ώρα έστω και τώρα, να αναληφθούν ενέργειες και δράσεις οι οποίες θα περάσουν στους κυβερνώντες και γενικά σε όλον τον πολιτικό κόσμο το μήνυμα ότι δεν είμαστε δεδομένοι, υποταγμένοι, άβουλοι, άπραγοι, πιόνια και μολυβένια στρατιωτάκια στα χέρια τους, ότι έχουμε τα «όπλα» να διεκδικήσουμε μέχρι τελικής πτώσεως την εφαρμογή του δικαίου σε ένα κράτος που μόνο δίκαιο δεν είναι.

            2. Το Παράρτημά μας προτείνει τις παρακάτω ενέργειες – δράσεις για τις οποίες πιστεύουμε ότι θα ενεργοποιήσουν το σύνολο των συναδέλφων.

                  α.   Κάθε Παράρτημα να προβεί στην πραγματοποίηση ενός ψηφίσματος διαμαρτυρίας, με θέμα τη στοχοποίηση των ΕΔ και το άδικο των πολλαπλών μειώσεων των μισθών, συντάξεων και μερισμάτων, στο οποίο θα συμμετέχουν τα μέλη των Παραρτημάτων του Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Το εν λόγω ψήφισμα προτείνεται να προταθεί να πραγματοποιήσουν και οι Ενώσεις αποστράτων Ναυτικού και Αεροπορίας. Επίσης να εξετασθεί η περίπτωση συμμετοχής των ε.ε. Στρατιωτικών με τις οικογένειές τους. Εκτιμούμε ότι ο συνολικός αριθμός των υπογραφών θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες και θα έχει ως αποτέλεσμα αφ’ ενός μεν να αφυπνίσει τους σε χειμερία νάρκη ευρισκόμενους συναδέλφους, αφ’ ετέρου δε θα ταρακουνήσει συθέμελα τόσο τους κυβερνώντες όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, γιατί το ψήφισμα θα καταδεικνύει την αποφασιστικότητά μας, τον θυμό μας και το ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ. Στη συνέχεια να επιδοθεί το ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τα Υπουργεία Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, στον Πρόεδρο της Βουλής καθώς και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Να εξετασθεί η περίπτωση, σε συνεργασία με τα Παραρτήματα, εάν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και μια ογκώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


                   β.   Τα Παραρτήματα να προβούν στην αναλυτική ενημέρωση των βουλευτών κάθε Νομού, αφού πρώτα προβείτε στην σύνταξη μιας λεπτομερούς έκθεσης στην οποία θα περιέχονται όλα εκείνα τα στοιχεία και επιχειρήματα τα οποία θα αποδεικνύουν περίτρανα τον στοχευμένο οικονομικό βιασμό που έχουμε δεχθεί.

            3.    Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.



Το Τ.Σ.  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου