Τα τελευταία χρόνια όμως η πολιτική της Άγκυρας στην Θράκη έχει αλλάξει σημαντικά θεωρώντας την περιοχή αφετηρία για την νέα πολιτική προς τα Βαλκάνια. Οι Παράλληλες Δομές που το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής δημιουργεί στην Θράκη έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις χωρίς η χώρα αυτή την στιγμή να μπορεί να τις αντιμετωπίσει.»
Το παραπάνω είναι από άρθρο του «V« [Λύση στην προκλητικότητα του Τουρκικού Προξενείου το Διπλωματικό Ισοδύναμο Τετελεσμένο 6/5/2018] το οποίο κατέληγε: «Η δράση αυτή του Τουρκικού Προξενείου μπορεί να περιορισθεί στην περιοχή μόνο με δύο τρόπους πλέον.
Ο πρώτος είναι με συνεργασία με την γειτονική Βουλγαρία – αναφέραμε πιο πάνω ότι η Θράκη είναι η αφετηρία για τον πραγματικό στόχο της Τουρκίας που είναι τα Δυτικά Βαλκάνια και η περιοχή όπου ζούνε οι Πομάκοι της Βουλγαρίας –
και ο δεύτερος, η δραστηριότητα του Ελληνικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη. Αν και εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει να αντιμετωπίσει την Τουρκία με το Ισοδύναμο Τετελεσμένο σε όλα τα επίπεδα, κάθε φορά που ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή προβαίνει σε κάποια προκλητικότητα η και ακόμα, όταν Τούρκοι αξιωματούχοι πηγαίνουν στην Θράκη και προκαλούν, ο Έλληνας Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να πηγαίνει στον Πόντο για να δει – σε πρώτη φάση – τις ρίζες των προγόνων του.»
Τις τελευταίες ημέρες άνοιξε [και πάλι] μια συζήτηση για την λειτουργία της Παναγίας Σουμελά και για τον τρόπο που θα έπρεπε να αντιδράσει η Ελλάδα. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για ένα Χριστιανικό Μνημείο το οποίο ανήκει σε άλλη χώρα και η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα άμεσης αντίδρασης. Επίσης, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Πατριάρχης ως τούρκος πολίτης, οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις του τουρκικού κράτους.
Αυτό που πρέπει να απασχολήσει την Ελληνική πλευρά – και την απασχολεί – είναι πως θα πρέπει να κάνει διαχείριση ενός προβλήματος το οποίο πρώτα απ όλα επηρεάζει το συναίσθημα των πολιτών, καθώς επίσης και πως θα βοηθήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχει -αυτό είναι το πιο σημαντικό- από τις αποφάσεις αυτές της Τουρκίας ;ώστε να μην χάσει το κύρος και την δυναμική στον Ορθόδοξο κόσμο.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος «δείχνει» το δρόμο αντίδρασης
Την στιγμή που όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας [ειδικά αυτός της Δεξιάς] γιόρταζε την Κοίμηση της Θεοτόκου στα πασίγνωστα νησιά των Κυκλάδων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί που υπηρετούν έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό [που δεν υπάρχει].
«Η επίσκεψή μας στην Ίμβρο, με αφορμή τον εορτασμό της Μεγαλόχαρης, μας αφήνει με ανάμεικτά αισθήματα. Αφενός είναι η θλίψη για τις ερειπωμένες, εγκαταλελειμμένες περιουσίες των Ρωμιών, που ξενιτευτήκαν από το νησί, λόγω των αντίξοων συνθηκών που εσκεμμένα δημιουργήθηκαν. Αφετέρου, είναι η ελπίδα ότι η ρωμαίικη παρουσία μπορεί να έχει πιο αισιόδοξο μέλλον. Το έργο που πραγματοποιείται, χάρη και στον προσωπικό αγώνα του Ιμβριώτη Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σε όλους τους τομείς, και ιδιαίτερα με την επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, συνιστά μια ισχυρή βάση για την εγκατάσταση και παραμονή των ξενιτεμένων Ιμβριωτών. Στις επαφές που είχαμε με τις εκκλησιαστικές αρχές, παράγοντες της ομογένειας και κατοίκους του νησιού, αφουγκραστήκαμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρωμιοί της Ίμβρου, οι οποίοι χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας για να επιστρέψουν και να προκόψουν στον τόπο τους». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων,Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά το πέρας της επίσκεψής του στην Ίμβρο.
Είναι προφανές τι σηματοδοτεί μια τέτοια επίσκεψη από έναν κυβερνητικό αξιωματούχο στα δύο νησιά. Και αν στην Ίμβρο – Τένεδο λόγω Συνθηκών οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν παρουσία, στις υπόλοιπες περιοχές όπως ο Πόντος και Καππαδοκία, οι πολιτικές που υπηρετούν έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό θα μπορούσαν αυτές τις ημέρες να βρεθούν στις περιοχές αυτές για ιδιωτικές επισκέψεις.
Σίγουρα όλα τα κόμματα [εκτός από αυτά που δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν την Τουρκία] έχουν βουλευτές που κατάγονται από τις περιοχές αυτές και σίγουρα όταν θα βρεθούν σε αυτές τούρκοι πολίτες [διαφορετικής καταγωγής από τούρκους] θα τους υποδεχόταν με χαρά.
Μέχρι η χώρα να εκπονήσει ένα Στρατηγικό Μακροχρόνιο Σχέδιο για τον Ελληνισμό, αξιωματούχοι θα μπορούσαν να πάρουν πρωτοβουλιες με ιδιωτικά ταξίδια κάθε φορά που η Τουρκία προκαλεί σε Θράκη και Χριστιανικά Μνημεία.
πηγή:https://www.viadiplomacy.gr/o-maximos-charakopoylos-deichnei-poia-prepei-na-einai-i-antidrasi-tis-elladas-stis-prokliseis-ton-toyrkon-se-thraki-kai-christianika-mnimeia/