Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Ε.Α.Α.Σ/Παρ. Άρτας: - Έκτακτη συνάντηση για ενημέρωση και τις συντάξεις και τα αναδρομικά





1.  Με αφορμή τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης, για την καθυστέρηση καταβολής των δικαιούμενων αναδρομικών, που η ίδια έχει ανακοινώσει από το 2023  και αφορούν:

     α. Τους 23 μήνες των αναδρομικών που προέρχονται από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει εκδικάσει όλες τις αγωγές των συναδέλφων και έχει αποφανθεί για τα δικαιούμενα ποσά. 

     β. Την καταβολή αναδρομικών από 1/1/2021, μετά την κατάργηση της κράτησης του Ν.4093/12 από το μέρισμα. Όπως είναι γνωστό ο επανυπολογισμός των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ έγινε από 1/4/2023 και όχι από 1/1/2021 που είναι η ημερομηνία κατάργησης της εν λόγω παρακράτησης.

     γ. Τα κραυγαλέα λάθη του ΕΦΚΑ στον επανυπολογισμό των συντάξεων.

προσκάλεσε εκτάκτως τον δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω κ. Χρήστο Χασκή, που μας εκπροσωπεί στις αγωγές που έχουμε καταθέσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να μας προτείνει τις δικαστικές δράσεις/ αγωγές, μηνύσεις και προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Μετά τις προτάσεις του δικηγόρου, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι συνεχίζουμε απτόητοι  τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

 2. Το παράρτημά μας θα ανακοινώσει σύντομα τις προτεινόμενες δικαστικές δράσεις, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις, από τον ΕΦΚΑ/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το 6ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου   

Ο αγώνας συνεχίζεται