Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Κυβέρνηση: - Εμείς είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι- Οφείλουμε να εφαρμόσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών


 Η θέση της ΝΔ ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το έχουμε πει πολλές φορές- το λέμε και τώρα: Η ΝΔ ως αντιπολίτευση το 2019 καταψήφισε τη Συμφωνία, προειδοποιώντας, τότε, για τα προβλήματα που θα δημιουργούσαν οι αστοχίες της. Ήμασταν όμως απολύτως ξεκάθαροι: Από την στιγμή που η Συμφωνία θα ετίθετο σε ισχύ, δεν θα ήταν εφικτή η κατάργησή της. Ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι θα την καταργήσουμε ακριβώς επειδή αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τη συνέχεια του κράτους και τις διεθνείς υποχρεώσεις/ δεσμεύσεις της χώρας μας. Εμείς είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι:

  • Οφείλουμε να εφαρμόσουμε τη Συμφωνία αυτή, αλλά η ψήφιση των μνημονίων εξαρτάται και από την άλλη πλευρά, δηλαδή από το πόσο συνεπής θα είναι στις διεθνείς της υποχρεώσεις.
  • Περιμένουμε από την άλλη πλευρά να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και εμείς, ως ένα Κράτος που έχει συνέχεια, θα κάνουμε αντιστοίχως το ίδιο.
  • Ρωτάμε ειλικρινά, απευθυνόμενοι στην Αντιπολίτευση και περισσότερο στους πολίτες, που καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα, από ό,τι φαίνεται: Θα ήταν καλύτερο αυτή την περίοδο, με αυτή την στάση που ακολουθήθηκε από την Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, να έχουν ψηφιστεί τα μνημόνια αυτά; Μήπως είναι καλύτερο τελικά που δεν είχαν ψηφιστεί μέχρι σήμερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου