Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Ε.Α.Α.Σ: - Λύθηκε Ένα Τεράστιο πρόβλημα - Πιστοποίηση Βαθμού Αναπηρίας ΑΜΕΑ ε.α. Συναδέλφων - Συνεχίζουμε………

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι από 22 Μαΐου 2024 ξεκίνησε η δοκιμαστική περίοδος  διασύνδεσης των συστημάτων μέσω των οποίων όποιος συνάδελφος, ε.ε ή ε.α και τα  μέλη των οικογενειών τους, εξετάζεται από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές των ΕΔ και λαμβάνει κάποιο βαθμό αναπηρίας, θα αποκτά όλα τα προνόμια και δικαιώματα που προκύπτουν από αυτό, ακριβώς όπως ισχύει και με τις αντίστοιχες γνωματεύσεις που εκδίδουν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

Η διασύνδεση θα γίνεται μέσω Ανωτάτων Υγειονομικών  Επιτροπών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας  και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του GOV.GR ώστε να εκδίδεται και αντίστοιχη κάρτα αναπηρίας, η δε ολοκλήρωσή της αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας.

Η Ε.Α.Α.Σ. πρωτοστάτησε στο θέμα αυτό με συνεχείς και επίμονες επιτυχημένες παρεμβάσεις προς κάθε αρμόδιο επιτυγχάνοντας την αποκατάσταση της χρονίζουσας συντελούμενης αδικίας εις βάρος των ΑΜΕΑ ε.α. συναδέλφων.

Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε  τον Τχη (ΠΖ) ε.α. Απόστολο Λένη που συνεισέφερε τα μέγιστα στην προσπάθεια μας αυτή καθώς και τη ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ που ασχολήθηκε εκτενώς και εξειδικευμένα με το σοβαρό αυτό θέμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επί των επικείμενων διαδικασιών θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες προς τους ενδιαφερομένους.

Συνεχίζουμε………