Το πρώτο ανησυχητικό κρούσμα στο νησί εμφανίστηκε με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ο οποίος, χωρίς να έχει κλινική εικόνα της νοσηλεύτριας που εμφάνισε συμπτώματα παράλυσης, τα απέδωσε σε παρενέργεια του αντι-covid εμβολίου. Όπως ομολόγησε την άλλη μέρα το έκανε αυτό γιατί μόνον έτσι η νοσηλεύτρια θα διεκδικούσε αποζημίωση από την εταιρεία παρασκευής του εμβολίου και πιθανόν και από το Ελληνικό Δημόσιο. Ανευθυνότητα που αγγίζει το όριο της πολιτικής αγυρτείας.
Προχθές είχαμε ακόμα ένα παρεμφερές κρούσμα στην Κέρκυρα. Γιατρός έπαθε παράλυση, κατά δήλωση του, λόγω του εμβολιασμού. Τελικά φαίνεται πως η «παράλυση» οφειλόταν στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε σε βάρος του γιατί εμβολίαζε φίλους και κολλητούς εκτός σειράς. Ενισχυτικό της προσχηματικής «παράλυσης» είναι το γεγονός -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των sites- πως την «αποκάλυψη» της δήθεν πάθησης την έκανε ο ιδιοκτήτης τοπικού μέσου ενημέρωσης που εμβολιάσθηκε εκτός προτεραιότητας από τον συγκεκριμένο γιατρό. Φιλικές αλληλοεξυπηρετήσεις.
Και τα δύο φαινόμενα που παρουσιάστηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών είναι καταδικαστέα γιατί προκαλούν την ανησυχία στους πολίτες για τις παρενέργειες του εμβολιασμού. Αυτή είναι η πρώτη και μεγάλη εικόνα αυτών των δύο γεγονότων. Τα κίνητρα των δραστών ευτελέστατα. Ο ένας το έκανε ως γνήσιος συνδικαλιστής, ο άλλος για να γλιτώσει από την ΕΔΕ.
Συγχρόνως όμως δεν αποκλείεται, μέσω των δήθεν παρενεργειών, να στήνεται και μια φάμπρικα αγωγών για αποζημιώσεις από τις πολυεθνικές-κολοσσούς, για τα συμπτώματα που προκάλεσαν τα εμβόλια που αυτές παρασκεύασαν. Το είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ρητά και απροσχημάτιστα.
Μέσα στον κυνισμό του φάνηκε πόσο αφελής είναι. Πιστεύει πως αυτοί οι πολυεθνικοί κολοσσοί, με τα δισεκατομμύρια που δαπανούν για δικηγορικές αμοιβές ετησίως, θα αρχίσουν να μοιράζουν αποζημιώσεις, επειδή ένας συνδικαλιστής και μια δήθεν παθούσα κατήγγειλαν τις παρενέργειες του εμβολίου τους. Ας σημειωθεί, όπως επεσήμανε καθηγητής πανεπιστημίου στην Δημόσια Τηλεόραση, το νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν διαθέτει νευρολογική κλινική και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να κάνει σχετικές διαγνώσεις.
Ακόμα σοβαρότερο είναι το παράπτωμα του γιατρού της Κέρκυρας που εμβολίαζε τους κολλητούς του. Εμβόλια προορισμένα, βάσει σχεδιασμού, να διατεθούν σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, διατέθηκαν εκτός αυτής της προγραμματισμένης σειράς, με αποτέλεσμα κάποιοι ηλικιωμένοι να μείνουν εκτεθειμένοι στον ιό, ενώ δεν θα έπρεπε. Χάρη της συζητήσεως να δεχθώ πως ο συγκεκριμένος γιατρός δεν έκανε αυτή την ενέργεια με την προσδοκία οικονομικού οφέλους, αλλά καλοπροαίρετα. Αυτό δεν μειώνει καθόλου την σοβαρότητα της πράξης του.
Προφανώς και δεν υπάρχουν άμεσα πολιτικά κίνητρα σε αυτά τα δύο περιστατικά, στον βαθμό όμως που υπονομεύουν την αξιοπιστία του εμβολιασμού, ενισχύουν εξ αντικειμένου το κίνημα των αρνητών των εμβολίων. Ενδεχομένως, να υπάρξουν και άλλα παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον είτε από ηλιθιότητα είτε από απληστία. Το κακό είναι πως έτσι αποδυναμώνουν και εκείνες τις περιπτώσεις που, όντως, ο εμβολιασμός θα προκαλέσει παρενέργειες σε ένα συγκεκριμένο οργανισμό. Τα παγκόσμια στατιστικά για την εμφάνιση συμπτωμάτων είναι ασήμαντα, αλλά καλόν είναι οι διάφοροι ανόητοι με την συμπεριφορά τους να μην θυμίσουν την παραβολή του τσομπάνη και του λύκου.
πηγή:https://www.liberal.gr/apopsi/to-sundromo-tis-kerkuras/357327