Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Αυτές είναι οι 223.906 συντάξεις που δεν επανυπολόγισε η προηγούμενη κυβέρνηση. - Έχει ξεκινήσει τη διασταύρωση των στοιχείων για τις συντάξεις που έχουν ήδη επανυπολογιστεί







Τις 223.906 συντάξεις που δεν επαναϋπολόγισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης προέβη σήμερα σε λεπτομερή καταγραφή των επαγγελματικών χώρων από τους οποίους προέρχονται οι συντάξεις που δεν είχαν επαναϋπολογιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αναλυτικά: 
- Από το ΝΑΤ (ναυτικοί) 54.215
- Από το τμήμα Διεθνών Σχέσεων (συντάξεις εξωτερικού) 62.402
- Εργαζόμενων - συνταξιούχων 10.320
- Γενικά από διάφορα ταμεία 96.052
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ήδη ξεκινήσει τη διασταύρωση των στοιχείων για τις συντάξεις που έχουν ήδη επαναϋπολογιστεί και προχωρά στην έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, ενώ για τις περίπου 223.000 συνταξιοδοτικές αποφάσεις θα απαιτηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καθώς θα αναζητηθούν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και οι χειρόγραφοι φάκελοι των ασφαλισμένων.

Παρόλα αυτά όπως έχουν αποκαλύψει τα Dikaiologitika News θα γίνει κανονικά η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων τον Σεπτέμβριο και θα εκδοθούν συνολικά περίπου 1,5 εκατ. εκκαθαριστικά σημειώματα. Υπενθυμίζεται ότι ο επαναϋπολογισμός αφορά τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις που εκδόθηκαν πριν τις 13 Μαΐου 2016. Η κατηγορία αυτή των συνταξιούχων δεν έχουν λάβει ενημερωτικά σημειώματα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν το αποτέλεσμα του επαναϋπολογισμού αν και εισπράττουν το ίδιο ποσό σύνταξης ή κάποια μικρή αύξηση.
Η αποστολή των εκκαθαριστικών θα δώσει οριστική λύση στο θέμα του επαναϋπολογισμού των συντάξεων καθώς ήδη έχει παρέμβει και ο Συνήγορος του Πολίτη και έχει ζητήσει την άμεση γνωστοποίηση στους συνταξιούχους για το αποτέλεσμα του επαναϋπολογισμού των συντάξεών τους. Η ανεξάρτητη αρχή έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό αναφορών από πολίτες που διαμαρτύρονται επειδή ο ΕΦΚΑ αρνείται να τους χορηγήσει απόφαση επαναϋπολογισμού της σύνταξής τους που διενεργήθηκε σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016).
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δήλωνε ότι η διαδικασία επαναϋπολογισμού έχει ολοκληρωθεί από το τέλος του 2018 και σε επιστολή της η προηγούμενη διοίκηση του ΕΦΚΑ επισήμανε σε ασφαλισμένο ότι δεν είναι υποχρεωμένη να του γνωστοποιήσει το αποτέλεσμα του επαναϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου