Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ο Εθνικός μας Χυδαιολόγος - Λασπολόγος "Ξαναχτύπησε" !!



Αποτέλεσμα εικόνας για στίβεν χόκινγκ ασθενεια



    Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του Εθνικού μας χυδαιολόγου, Λάκη Λαζόπουλου στην τηλεοπτική εκπομπή του "Αλ Τσαντίρι Νιουζ",το βράδυ της Τρίτης, όταν έστρεψε τα βέλη του κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντα ότι: 
"Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα. Εγώ αυτό το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη".
  Το σχόλιο αυτό του Λάκη Λαζόπουλου πυροδότησε όπως ήταν αναμενόμενο την οργή ατόμων με αναπηρία.
 Όργισμένη ήταν η αντίδραση από, τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) Ιωάννη Βαρδακαστάνη στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM που δήλωσε:
"Είναι γεγονός ότι ως εθνικό αναπηρικό κίνημα είμαστε κάθετα ενάντιοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Σόιμπλε και έχουμε σταθεί απέναντι όλη την περίοδο της κρίσης. Στις κινητοποιήσεις μας ένα από τα πανό μας αναφέρει “Σόιμπλε θα υπογράψουμε μνημόνιο για τα καρότσια μας”; 
  Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση Λαζόπουλου ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, κάτι αδιανόητο. Θα περίμενε κανείς από αυτούς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, που έχουν βήμα σε χιλιάδες πολίτες, να έχουν πιο προσεκτική συμπεριφορά, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο. Θα περίμενε επίσης κανείς να γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα: η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση αλλά μέσο κίνησης.
 Όπως ο κ. Λαζόπουλος χρησιμοποιεί τα πόδια του, κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά. Δηλαδή, για τον κ. Λαζόπουλο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει η σκέψη Στίβεν Χόκινγκ αντιθέτως ίσως να ζούσε σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, “καθηλωμένος σε μία ιδέα» πρόσθεσε ο κ. Βαρδακάστανης.
   Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση: 
"Λάθη επαναλαμβανόμενα, παύουν να είναι λάθη. Ο κ. Λάκης Λαζόπουλος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, δείχνει την εμμονή του απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία. Η απαξίωση των ανθρώπων με αναπηρία και η εμμονή στην αναπαραγωγή στερεοτύπων, αποτελεί απαξίωση της κοινωνίας και όλων εκείνων που την αποτελούν. Ο κ. Λαζόπουλος καλό θα ήταν να βρει άλλον τρόπο για να ασκεί κριτική. Ζητάμε να ζητήσει συγγνώμη. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει απέναντι στο 10% της ελληνικής κοινωνίας".

 Η απάντηση Λάκη Λαζόπουλου:

«Aγαπητέ κύριε Βαρδακαστάνη,
Πρέπει να σας πω πως, με την ίδια έκπληξη και στεναχώρια, άκουσα και εγώ τις δικές σας δηλώσεις στο ΒΗΜΑ FM. Προς εσάς μόνο και τους ανθρώπους που εκπροσωπείτε, οφείλω ασφαλώς μία απάντηση.
Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα.
Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς. Η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό.
Μην επεκτείνετε λοιπόν τη σκέψη σας, σας παρακαλώ, διότι εγώ δεν επεκτάθηκα πέραν του εν λόγω πολιτικού. Είπα και εννόησα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μοιάζει να έχει καθηλωμένο το μυαλό και αυτή η εμμονή είναι σα να γεννά παραφροσύνη.
Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι αυτές μου οι σκέψεις αφορούν όλους όσους έχουν κινητικά προβλήματα και επιστήμονες, διανοούμενους, ανθρώπους όλων των κατηγοριών. Δεν υπήρξε απολύτως καμία άλλη αναφορά και πάντα αναφέρομαι σε καθέναν ξεχωριστά.
Είπα, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά αυτή ίσως να του επιτρέπει να βάλει υποψηφιότητα ως ο νέος Χίτλερ της Ιστορίας.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκα είναι ο κύριος  Σόιμπλε. Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν άνθρωπο που έχει ή δεν έχει πρόβλημα. Δεν θα ήθελα να δοθεί άλλο νόημα στα όσα ειπώθηκαν.
Είναι μία σατιρική – πολιτική εκπομπή.
Έκανα μία προσωπική εκτίμηση, ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο ένα ατυχές περιστατικό στη ζωή του, λειτούργησε ως ένας μοχλός εμμονικής αντίληψης και περιφοράς ιδεών, οι οποίες έχουν φέρει την ανθρωπότητα σε απόγνωση.
Πιστεύω πως είμαι σαφής και ξεκάθαρος.
Ξέρω τους αγώνες σας, τους παρακολουθώ, τους έχω προβάλει, έχω σταθεί και θα στέκομαι πάντα δίπλα σας, αλλά αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες».