Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΟΛΗ Η AΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ




Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες μπλοκωνΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες μπλοκων




     Όλα τα παρακάτω αναγραφόμενα, αφού πρώτα τα διερεύνησα ενδελεχώς, ΙΣΧΥΟΥΝ. Ζω σε αγροτική περιοχή και είμαι σε θέση να γνωρίζω, το τεράστιο ύψος της φοροδιαφυγής, της ασυδοσίας των βολεμένων αγροτοσυνδικαλιστών και αγροτών, οι οποίοι με την συνεργασία των προηγούμενων πολιτικών εργατοπατέρων του Έθνους, έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν, πλουσιοπάροχες "μαϊμού" επιδοτήσεις, συμμετέχοντας ενεργά στο στημένο "παιχνίδι" της οικονομικής λεηλασίας της Χώρας. 
Εύκολα κάποιος αντιλαμβάνεται γιατί, τα ε.ε. και ε.α. στελέχη των ΕΔ και ΣΑ είναι τελευταία και με διαφορά στους μισθολογικούς πίνακες, γιατί στοχοποιήθηκαν, γιατί λοιδωρήθηκαν και γιατί δεν θέλουν, οι εκάστοτε κυβερνώντες, να αποκαταστήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Τα χρήματα φτάνουν μόνο για τους άλλους!  

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επειδή η πλειοψηφία των αγροτών δεν γνωρίζει την φορολογική αλήθεια, ας δούμε ένα ενημερωτικό και ειλικρινές παράδειγμα για την προτεινόμενη από την Κυβέρνηση, φορολογία τους:
Έστω ότι ένας αγρότης έχει καθαρό μηνιαίο εισόδημα 1000 ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι
για να βγει το καθαρό εισόδημα, έχουν αφαιρεθεί όλα τα έξοδα
(σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, μεροκάματα κλπ). Μιλάμε δηλαδή για τα κέρδη των αγροτών, όχι για τον τζίρο που κάνουν. 

Ασφαλιστική εισφορά

Η Ασφαλιστική εισφορά ανέρχεται στο 27,45% του καθαρού μηνιαίου εισοδήματός του. 
Επομένως η εισφορά αυτή θα είναι: 1000 Χ 27,45% = 274,5 ευρώ. 
Αυτή αφαιρείται από το καθαρό εισόδημα για να προσδιοριστεί το φορολογητέο, οπότε έχουμε: 

Φορολογητέο εισόδημα

Φορολογητέο εισόδημα είναι το καθαρό μηνιαίο εισόδημα, μείον την ασφαλιστική του εισφορά. 
Επομένως το Φορολογητέο εισόδημα θα είναι : 1000 – 274,5 = 725,5 ευρώ. 

Φόρος εισοδήματος 


Ο Φόρος εισοδήματος ανέρχεται στο 26% επί του Φορολογητέου εισοδήματος. 
Επομένως ο Φόρος εισοδήματος θα είναι : 725,5 Χ 26% = 188,6 ευρώ. 
Επί του φόρου αυτού των 188,6 ευρώ, θα επιβληθεί και προκαταβολή 100% για το επόμενο έτος, δηλαδή 188,6 ευρώ. 
Θα αφαιρεθεί όμως η προκαταβολή του προηγούμενου έτους. 

Αν το εισόδημα του προηγούμενου έτους ήταν ίδιο με το τρέχον, άρα ίδια και η προκαταβολή, τότε δεν θα παρακρατηθεί φόρος 100%, διότι τότε 188,6 - 188,6 = 0.
 

Αυτό φυσικά εξαρτάται από τη διακύμανση του εισοδήματός του και κάποιες φορές θα βγαίνει ο λογαριασμός θετικός και κάποιες άλλες αρνητικός, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το μέτρο αυτής της προκαταβολής. 

Εισφορά αλληλεγγύης


Εισφορά αλληλεγγύης δεν επιβάλλεται σε εισοδήματα των 12.000 ευρώ και κάτω. 
Και σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα δηλούμενα εισοδήματα του 97% των αγροτών. 
Έτσι το τελικό μηνιαίο ποσό που μένει στον αγρότη θα είναι: 725,5 - 188,6 = 536,9 ευρώ 
Άρα ο αγρότης δεν θα πληρώνει για φόρους και εισφορές το 80% του καθαρού του εισοδήματός του, που ψευδώς διαδίδει η Αντιπολίτευση, αλλά το 43,6%!!! 
Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες μπλοκωνΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες μπλοκων



Η άλλη μισή αλήθεια



Προσοχή όμως, διότι αυτή ήταν η μισή αλήθεια, καθότι
ο αγρότης του παραδείγματος, πέραν του καθαρού του εισοδήματος, εισπράττει και την ενιαία ενίσχυση-επιδότηση, η οποία σε πολλές περιπτώσεις, υπερβαίνει το καθαρό εισόδημα. 
Για να έχουμε κι’ εδώ ένα μέτρο σύγκρισης, παίρνουμε σαν παράδειγμα δύο αριθμούς, από το οικονομικό έτος 2014: 
Το σύνολο του δηλωθέντος καθαρού αγροτικού εισοδήματος για όλη την Ελλάδα, ήταν 1,34 δις ευρώ, ενώ το σύνολο των ενισχύσεων ήταν 2,6 δις ευρώ, δηλαδή ακριβώς το διπλάσιο! 
Η επιδότηση αυτή δεν φορολογείται (μέχρι 12.000 ευρώ το χρόνο, ή 1000 ευρώ το μήνα) με νόμο της κυβέρνησης, ούτε επιβάλλονται επ’ αυτής ασφαλιστικές ή άλλες εισφορές!!! 
Για το παράδειγμά μας, ας θεωρήσουμε ότι η ενίσχυση είναι ίση με το καθαρό εισόδημα (στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερο). Στον αγρότη μας λοιπόν, από τα 2000 ευρώ που εισπράττει το μήνα (1000 ευρώ από εισόδημα και 1000 ευρώ από ενίσχυση-επιδότηση), του απομένουν, μετά από φόρους και εισφορές, 536,9 + 1000 = 1536,9 ευρώ. 
Όλα αυτά που προτείνει η Κυβέρνηση, θα ισχύουν από το 2019 και μετά, δηλαδή τρία και πλέον, χρόνια από σήμερα. 
Στα ενδιάμεσα χρόνια η κατάσταση θα είναι καλύτερη, γιατί η μετάβαση στο νέο σύστημα θα γίνεται, ειδικά για τους αγρότες, σταδιακά. 
Και φυσικά όλα αυτά ισχύουν για τους έντιμους φορολογούμενους αγρότες, οι οποίοι δηλώνουν το σύνολο των εισοδημάτων τους και όχι για όσους φοροδιαφεύγουν… 
Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό ασφαλιστικής εισφοράς στο ΙΚΑ, είναι περίπου 40% επί του πραγματικού μισθού, μετά από τις μειώσεις που έγιναν στο προπέρσινο 44%. 
Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες μπλοκων στη πορτα του υπουργειο μακεδονιας


Και τέλος κάτι κραυγαλέο: οι συντάξεις των αγροτών, στο εξής θα είναι σαφώς υψηλότερες από τις σημερινές, αφού θα ξεκινούν από 384 ευρώ, συν το αναλογικό τμήμα, οπότε η χαμηλότερη σύνταξη θα είναι κοντά στα 500 ευρώ. 

Και τώρα ας συγκρίνουμε, τί σύνταξη παίρνουν τώρα οι αγρότες με τα τωρινά δεδομένα και τί θα πάρουν με τα προτεινόμενα, από την Κυβέρνηση, μέτρα: 
Η βασική σύνταξη του αγρότη ήταν 172,8 ευρώ το 2015 και το 2016 η σύνταξή τους θα γίνει 158 ευρώ, ενώ θα καταργηθεί εντελώς μέχρι το 2025, 
σύμφωνα με αυτά που ισχύουν σήμερα και που τα ψήφισαν προηγούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, στα προηγούμενα δύο Μνημόνια. 
Σε σύγκριση λοιπόν, με τα 500 περίπου ευρώ, μηνιαίως, που προτείνει από τώρα και μετά η κυβέρνηση, αν επιμείνουν οι αγρότες, θα χάνουν κάθε μήνα 342 ευρώ!!! 

Μήπως αυτό
προσπαθούν να κρύψουν οι αγροτο-συνδικαλιστές και με ιταμούς χαρακτηρισμούς και απύθμενο θράσος,  παρεμβαίνουν, σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης, που κάνει η Κυβέρνηση, ώστε να μην μάθουν την αλήθεια οι μικροαγρότες, που είναι η πλειοψηφία των μπλόκων και παρασύρονται από τους ελάχιστους γνωστούς εργατοπατέρες που τα έφαγαν μεταξύ τους; 

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, ότι η προσπάθεια των προηγούμενων κυβερνητικών εργατοπατέρων του Έθνους, των αγροτοσυνδικαλιστών, αλλά και των δανειστών, είναι μέσω των κινητοποιήσεων των αγροτών και όσων άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων ελέγχουν, να επιστρέψουν δριμύτεροι, για να ολοκληρώσουν την καταστροφή της χώρας και του Ελληνικού λαού … 


Ο καθένας μας ας κρίνει αντικειμενικά και χωρίς κομματικές παρωπίδες, αν πρέπει να τους το επιτρέψουμε...


   
Βασιλείου Αντώνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου