Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» (Γιώργος Τραπεζιώτης)
«Τα πράγματα στη χώρα μπορούν και πρέπει άμεσα να πάνε διαφορετικά», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM».
«Αυτό το οποίο τρομάζει το λαϊκό κόσμο, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, είναι το ενδεχόμενο να μείνει μία μέρα παραπάνω ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτή η κυβέρνηση», επισήμανε.
«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση λεηλατεί σαν σμήνος από ακρίδες το δημόσιο πλούτο, ο κ. Μητσοτάκης παίρνει επιδότηση σαν να είναι αγρότης. Ένα χρόνο μετά την καταστροφή, οι πυρόπληκτοι της Εύβοιας ακόμα περιμένουν και ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς ντροπή, πηγαίνει και παίρνει επιδότηση 8.500 χιλιάρικα σαν αγρότης», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
«Την ίδια ώρα, η Ελλάδα είναι η 5η χειρότερη χώρα στην ευρωζώνη σε επίπεδο συλλογικών συμβάσεων και η μοναδική χώρα που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010. Κι ενώ σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από τα κράτη-μέλη να πάρουν μέτρα ώστε οι συλλογικές συμβάσεις να καλύπτουν το 80% των εργαζομένων, στην Ελλάδα έχουμε μία κυβέρνηση που πιστεύει σε μια βαλκανικού τύπου αγορά εργασίας», τόνισε.
«Δεν είναι μόνο οι 50.000 κενές θέσεις εργασίας φέτος στον τουρισμό, είναι και ότι 5.000 εργαζόμενοι παραιτήθηκαν τον πρώτο μήνα που άνοιξε η σαιζόν. Κι αυτό γιατί και στον τουρισμό η κυβέρνηση της ΝΔ έχει φτιάξει Μανωλάδες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Από την πλευρά μας λέμε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ψήφος. Χρειάζεται ο λαϊκός κόσμος, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι άνθρωποι να ψηφίσουν μαζικά», δήλωσε, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της αποχής στις επερχόμενες εκλογές. «Μας ανησυχεί το γεγονός ότι ένας κόσμος βουλιάζει στην απόγνωση και θεωρεί ότι δεν υπάρχει εναλλακτική», εξήγησε.
«Εμείς λέμε ότι υπάρχει εναλλακτική, ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να πάνε αλλιώς. Εναλλακτική σημαίνει πρώτα από όλα άμεσα μέτρα για την ακρίβεια, δεν γίνεται ο ενεργειακός πληθωρισμός στην Ελλάδα να ξεπερνά το 60%, όταν στην ευρωζώνη είναι στο 39%. Αυτή τη διαφορά, εμείς την ονομάζουμε ακρίβεια Μητσοτάκη», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, τόνισε: «έχουμε μεγάλη ανησυχία για την άνοδο της Ακροδεξιάς και για το γεγονός ότι φιλελεύθεροι, συντηρητικοί πολίτες, όπου υπήρχε επιλογή ανάμεσα στον υποψήφιο της Λεπέν και στον υποψήφιο της Αριστεράς, στη μεγάλη τους πλειοψηφία επέλεξαν την αποχή». «Το γεγονός αυτό “σπάει” το δημοκρατικό μέτωπο αλλά αναδεικνύει ταυτόχρονα πόσο επικίνδυνη είναι η γραμμή περί δύο άκρων», σχολίασε.
«Ωστόσο, το αποτέλεσμα που πέτυχε η Αριστερά είναι πολύ σημαντικό, ανοίγει μια μεγάλη εποχή αγώνων. Χωρίς μεγάλα κινήματα διεκδίκησης το επόμενο διάστημα, τα πράγματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν μπορούν να αλλάξουν», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Τέλος, αναφερθείς στο Athens Pride που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, υπογράμμισε: «αυτό το οποίο ζήσαμε το Σάββατο στην Αθήνα ήταν μια πολύ όμορφη και μαζική γιορτή». «Χιλιάδες κόσμου, στη μεγάλη τους πλειοψηφία νέοι άνθρωποι, κατέβηκαν στο δρόμο, γιόρτασαν και διεκδίκησαν. Γιατί το να ζούμε ακόμα σε δημοκρατίες που κατηγοριοποιούν και διαχωρίζουν τα δικαιώματα των ανθρώπων στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού, είναι κάτι αδιανόητο», είπε.
«Ακριβώς για αυτό το λόγο, ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέσαμε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατοχύρωση του γάμου και της τεκνοθεσίας, ανεξαρτήτως φύλου. Στην πραγματικότητα αφορά την άρση διακρίσεων στο οικογενειακό δίκαιο, διακρίσεις που σχετίζονταν με το σεξουαλικό προσανατολισμό», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «το ερώτημα αν θα στηριχθεί αυτή η πρόταση, πηγαίνει και προς τη ΝΔ και προς το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».
«Μέσα στο Σαββατοκύριακο, το Κίνημα Αλλαγής θεώρησε ότι πρέπει να κάνει μια επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Εμείς από την πλευρά μας θέτουμε ένα απλό ερώτημα, το οποίο είναι και το ερώτημα των ημερών του Pride, το αν οι πολιτικές δυνάμεις είναι διατεθειμένες να υποστηρίξουν αυτή τη δημοκρατική τομή», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.