Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Συντάξεις/Αναδρομικά: - Μας λοιδορεί, με αστείες δικαιολογίες η Κυβέρνηση: - "Αναγνωρίζουμε ότι έχετε δίκιο με την υπερφορολόγηση των αναδρομικών αλλά δεν ...!" - "Τα μελλοντικά αναδρομικά θα τα φορολογήσουμε κανονικά!" "



     1. Μας λοιδορεί με αστείες δικαιολογίες η κυβέρνηση, σχετικά με το θέμα της υπερφορολόγησης των αναδρομικών που μας χορηγήθηκαν για το 11μηνο από 11-6-2015 μέχρι 12-5-2016.

    

     2. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον πρόεδρο του Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ, Αντγο ε.α. Σταύρο Κουτρή, ο Υφυπουργός οικονομικών  κ. Βεζυρόπουλος και οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι υπάλληλοι απολογούμενοι δήλωσαν τα εξής:

       α. Μια φορολόγηση 20% θα αδικούσε όσους συνταξιούχους  έχουν χαμηλές συντάξεις και έχουν μηδενική φορολόγηση.

        β. Δεν έχουν στην διάθεσή τους  τον απαιτούμενο χρόνο(!) για να προβούν στην προβλεπόμενη επεξεργασία για την ρύθμιση του όλου θέματος

        γ. Αναγνωρίζει ότι η επιβληθείσα φορολόγηση ήταν άδικη και καταχρηστική και για τον λόγο αυτό δεσμεύονται πως στα μελλοντικά αναδρομικά η φορολόγηση θα είναι σωστή.

     3.  Η θέση της Ε.Α.Α.Σ για τα αναφερόμενα στην παρ. 2 είναι:

          α.  Αφού η κυβέρνηση αναγνωρίζει αφενός μεν  ότι οι απόστρατοι έχουν δίκιο και αφετέρου δε ότι έχει την βούληση και την δυνατότητα να επανορθώσει την αδικία, η προβαλλόμενη δικαιολογία, για τον χρόνο είναι έωλη  

          β.  Το όλο  θέμα μπορεί να επιλυθεί άμεσα, με ειδική νομοθετική ρύθμιση

          γ.  Η πρόφαση ότι μία τέτοια ρύθμιση θα δημιουργούσε αδικία σε όσους δεν πληρώνουν αυτή τη στιγμή φόρο είναι δεδομένο ότι:

             (1). Με την τωρινή  ισχύουσα νομοθεσία όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν φόρο τουλάχιστον 22%.

              (2). Στην προτεινόμενη νομοθετική πρωτοβουλία μπορεί να υπάρξει η φράση "…αποτελεί φορολογία μέχρι 20%..." οπότε δεν αδικείται κανείς.

             (3). Με την παραπάνω νομοθετική πρωτοβουλία που θα ρυθμίζει το όλο θέμα, μπορούν: 

                  (α). Να ακυρωθούν τα εκδοθέντα φορολογικά σημειώματα και να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στις τεχνικές υπηρεσίες να επιλύσουν τα όποια τεχνικά θέματα. 

                  (β).  Στη συνέχεια να εκδοθούν νέα σημειώματα την επόμενη χρονιά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου