Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Extreme Άρτα


Η Άρτα σίγουρα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας.  


      

    Με απέραντη ιστορία, με τον Άραχθο να δημιουργεί τοπία εκπληκτικής ομορφιάς και μέσα στην πόλη και στην απίστευτη φύση που ξανοίγεται γύρω της, με τα γεφύρια της και την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική, σαφώς και ξεχωρίζει ως προορισμός. Ένας λόγος παραπάνω, που μπορεί κάποιος να απολαύσει extreme sports σε όλη αυτήν την ομορφιά! Η Άρτα είναι το ορμητήριο, το πιο κατάλληλο ορμητήριο, για να κάνει κάποιος παραπέντε, ράφτιγκ και καγιάκ στον σμαραγδένιο Άραχθο, να κάνει ορειβασία θαυμάζοντας παράλληλα μοναδικά τοπία, να κάνει ιππασία και moto cross, αλλά και να απολαύσει ψάρεμα και κολύμπι στην κοντινή, μαγευτική Κορωνησία, ένα ψαροχώρι απίστευτης ομορφιάς. Ελάτε να γνωρίσουμε την extreme Άρτα!

Παραπέντε στο Γρίμποβο

Το ιστορικό Γρίμποβο, πέρα από τα εκπληκτικά του τοπία, έχει και τρεις οργανωμένες πίστες για να απολαύσει κάποιος αεροπτερισμό. Βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Γκιλμπερίνα , και όποιος θέλει όχι μόνον μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πίστες, αλλά και να μυηθεί από έμπειρους εκπαιδευτές σε αυτό το εκπληκτικό πέταγμα ου αετού! Αλλά και στον λόφο της Περάνθης υπάρχει οργανωμένη πίστα, και μπορεί κάποιος με ασφάλεια να έρθει σε επαφή με τον κόσμο της πτήσης. Οι πιο έμπειροι φυσικά κάνουν ελεύθερο παραπέντε στην μαγεμένη επικράτεια των Τζουμέρκων, με την άγρια ομορφιά!


Δαμάζοντας τον Άραχθο

Ο Άραχθος είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ποτάμια για καγιάκ και ράφτιγκ, γιατί προσφέρει πολλές διαδρομές, με διαφορετική δυσκολία και μοναδικά τοπία, ανάμεσα σε δάση αλλά και αρχέγονα, πέτρινα περάσματα. Μια από τις πιο αγαπημένες διαδρομές είναι από το γεφύρι της Πλάκας ως το χωριό Σκούπα. Μια πιο δύσκολη διαδρομή, που προσφέρει εκπληκτικές εικόνες, είναι αυτή που ξεκινάει από την Γέφυρα Πολιτσάς, στο Αμπελοχώρι, και καταλήγει στην Πλάκα. Πρόκειται ουσιαστικά για το ομορφότερο κομμάτι του Άραχθου, με τον καταρράκτη της Κλίφκης να είναι πραγματικά μαγευτικός, ενώ οι ορθοπλαγιές υψώνονται έως και 700 μέτρα, δημιουργώντας απερίγραπτα τοπία!


Αλλά και κατακτώντας τις κορυφές

Η Άρτα μπορεί να γίνει ένα εκπληκτικό ορμητήριο για να γνωρίσει κάποιος την ορεινή επικράτεια που ανοίγεται γύρω. Πολύ ενδιαφέρουσες ορειβατικές διαδρομές υπάρχουν και στα Τζουμέρκα, και στο Ξηροβούνι, αλλά καις το Γαβρόνο και τον Κοκκινόλακκο. Η κορυφογραμμή των Τζουμέρκων είναι από τις πιο επιβλητικές στην Ελλάδα, ενώ τα οργανωμένα καταφύγια, όπως αυτό στους Μελισσουργούς προσφέρουν την απαραίτητη ξεκούραση. Διαδρομές προς την Γραμμενίτσα και την Ροδαυγή, μοναδικά τοπία με καταρράκτες όπως το Καταφίδι και μυστηριακά σπήλαια, είναι το έπαθλο για όσους βάλουν τα σκληροτράχηλα μποτάκια τους και αφήσουν την ασφάλεια της ασφάλτου!


Για τους λάτρεις της ταχύτητας

Στην Φιλοθέη της Άρτας υπάρχει μια πολύ οργανωμένη πίστα moto cross, όπου μάλιστα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και πανελλήνιοι αγώνες. Οι λάτρεις των δύο τροχών δίνουν εδώ κάθε χρόνο το ραντεβού τους για να δαμάσουν τις μηχανές τους, αλλά και να απολαύσουν τις εκπληκτικές διαδρομές μέσα από το δάσος. 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας 2681027348
Αστικό ΚΤΕΛ 2681028314
Ράδιο Ταξί 2681078333/78332 



Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=391603&catid=24


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου