Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ "ΒΕΝΤΕΤΑ" ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ




Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ καμμενου  βαρουφακηΑποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    



     1. Με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας, που αναφέρει αυτολεξί ότι: «Βεντέτα» μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του Υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως έχει ανοίξει για το θέμα της πλήρους αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας", φαίνεται πως ο συντάκτης, που χαρακτηρίζει νέο(!) το έγγραφο, με ημερομηνία 03 Απριλίου και το ερμηνεύει πως το ΥΠΕΘΑ πως ζητά από το ΥΠΟΙΚ, να συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση του ΣτΕ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Τα πράγματα όμως είναι τελείως διαφορετικά  και αυτό γιατί μπορεί, από τη μία πλευρά, να φαίνεται πως ο ΥΕΘΑ, καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες για την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, όμως από την άλλη δείχνει να έχει υποταχθεί και να έχει αποδεχθεί, σαν τετελεσμένο γεγονός, πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει δικαίωση και αυτό γιατί:  
       
       α. Στην παράγραφο 5 στο έγγραφο του ΥΠΕΘΑ αναγράφεται:  "Το έργο της επιτροπής είναι καθαρά επικουρικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σας, καθόσον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για μισθολογικά – συνταξιοδοτικά θέματα είναι το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα άλλωστε και με τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις. Για το λόγο αυτό δεν σας αποστέλλουμε και αιτιολογική έκθεση για την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση", δηλαδή δηλώνεται ξεκάθαρα ότι, εμείς μπορούμε να προτείνουμε και εσείς έχετε το δικαίωμα να μην υλοποιείται τα οφειλόμενα και τα υποσχεθέντα. 

        β.  Δεν υπήρξε καμμιά απάντηση από το ΥΠΕΘΑ, στο έγγραφο της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,προς στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που μεταξύ των άλλων, χαρακτηρίζει αυξήσεις την μερική αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και ότι είναι προφανές ότι, τυχόν περαιτέρω αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας, τόσο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του Προϋπολογισμού του 2014 και του 2015, όσο και των στόχων του ΜΠΔΣ για τα επόμενα οικονομικά έτη 2016 - 2018.

        γ. Η απάντηση του ΥΠ.ΟΙΚ, προς τους βουλευτές που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, για το έγγραφο της παρ. 1β, που αναφέρει ότι: "τυχόν αναπροσαρμογή των αποδοχών των διαφόρων κατηγοριών προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας συναρτάται και προσδιορίζεται από τις εκάστοτε επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες", δηλαδή με λίγα λόγια,το ΥΠ.ΟΙΚ., διαγράφει την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και εξισώνει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του Κράτους και ασκούν λειτούργημα, με τις άλλες κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, που δεν έχουν δικαιωθεί, μετά από προσφυγές που έχουν κάνει από το ΣτΕ, για την μείωση των μισθών και συντάξεων τους. Και στην περίπτωση αυτή, δεν υπήρξε καμμιά απάντηση από το ΥΠΕΘΑ.
    2. Θα προτιμούσαμε , σ΄αυτές τις πολύ δύσκολες, για την Πατρίδα μας, ώρες,να λέγονται αλήθειες,από τους καθ΄ύλην αρμόδιους, γιατί πρώτα απ΄όλα είμαστε Πατριώτες και καταλαβαίνουμε την κρισημότητα της κατάστασης καθώς και τις απορρέουσες υποχρεώσεις μας για την διάσωση της Πατρίδας μας, αλλά   φαίνεται πως τελικά είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές,όπως και με την προηγούμενη Κυβέρνηση, καθώς και οι σημερινοί Κυβερνόντες εφαρμόζουν το "Σαλπίσατε νομή ίππων",προς άγραν ψήφων και υποταγής. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου