Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Επικείμενη απόφαση ΣτΕ, φέρνει ανατροπές



Επικείμενη απόφαση ΣτΕ, φέρνει ανατροπές στη διαπραγμάτευση…




Εκρηκτικές θα είναι οι επιπτώσεις στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους της, σε περίπτωση που επαληθευθούν οι ενδείξεις που οδήγησαν στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής», και το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίσει, ότι οι νόμοι που επέβαλαν τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ήταν αντισυνταγματικοί…
Από τη μία πλευρά θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας, αφού η κυβέρνηση θα επικαλεστεί θέμα νομιμότητας και απλή αδυναμία παραβίασης των αποφάσεων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αρνούμενη να «πειθαρχήσει» στις συστάσεις για νέες περικοπές. Από την άλλη πλευρά, τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα επιβαρυνθούν τουλάχιστον κατά 2,8 δισ. ευρώ ετησίως, μια «τρύπα» στα δημοσιονομικά της χώρας που θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να καλυφθεί…
Όπως αναφέρει παρουσιάζοντας το θέμα η Ημερησία, όσοι συνταξιούχοι έχουν προσφύγει, που είναι γύρω στους 15, θα δικαιωθούν και μάλιστα αναδρομικά, γεγονός που σημαίνει ότι θα δουν τις αποδοχές τους να επιστρέφουν στα προ του 2012, επίπεδα. Αναδρομική θα είναι και ισχύ για όσους έχουν προσφύγει σε διοικητικά δικαστήρια σε χαμηλότερο βαθμό και περιμένουν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία θα δημιουργήσει δεδικασμένο.
Αναφορικά με εκείνους που δεν έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, θα δικαιωθούν μεν, αλλά θα δουν από εδώ και πέρα τις συντάξεις τους να αυξάνονται, δεν θα ισχύ δηλαδή για αυτούς η αναδρομικότητα. Πρόκειται για τον νόμο 4093/2012 που προέβλεπε περικοπές των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ 5 έως 15%, κατάργηση δώρων και επιδόματος αδείας, κάτι που τότε είχε όφελος στα ασφαλιστικά ταμεία 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όσον αφορά αυτό καθαυτό το θέμα των περικοπών που φέρεται να ζήτησε από τον Γιάνη Βαρουφάκη η Κριστίν Λαγκάρντ, το υπουργείο Οικονομικών προέβη σε διάψευση σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Αγορά», για να… διαψευσθεί με τη σειρά του χθες, από δηλώσεις του Δημ. Στρατούλη στο MEGA, όπου παραδέχθηκε ότι ότι ζητήθηκαν εκ νέου μειώσεις στις συντάξεις!
πηγή:mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου