Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

H ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Υποχρεωτική μισθοδοσία μέσω τραπέζης, για όλους !!





Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο γκισε τραπεζωνΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο γκισε τραπεζων                                                                                  

 Του Βασίλη Αγγελόπουλου 
Κάποιοι από τους «κοινωνικούς εταίρους» κάνουν λες και ανακαλύπτουν την… πυρίτιδα, στο άκουσμα της πρότασης για μόνιμη μισθοδοσία από τις τράπεζες για όλους τους εργαζόμενους. 

Μια πρόταση που έχει κατατεθεί από τον ΣΕΤΕ, ήδη από το 2010 και, παρά το γεγονός ότι έχει θεσπιστεί και σχετική διάταξη, ουδέποτε έχει εφαρμοστεί. Μήπως όμως, έτσι, θα ήταν εφικτό να μειωθεί ραγδαία η «μαύρη εργασία» στη χώρα; Εάν ναι, τότε μήπως τα έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία, θα αυξάνονταν σημαντικά και θα μπορούσαν οι συνταξιούχοι να ανασάνουν με ασφάλεια, χωρίς να νοιώθουν ότι κάθε μήνα κινδυνεύουν οι συντάξεις τους; 

Εάν ισχύουν όλα τα παραπάνω, είναι απορίας άξιο γιατί δεν εφαρμόζονται στην πράξη. Γιατί οι ίδιοι οι επικεφαλής των κοινωνικών εταίρων, δεν προασπίζουν τις δουλειές τους, βάζοντας τέτοιους κανόνες μισθοδοσίας στους κλάδους τους και ελέγχοντας για την απρόσκοπτη εφαρμογή τους. Οι ίδιοι είναι άλλωστε, που… κόπτονται περί αθέμιτου ανταγωνισμού, που προκαλείται από την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Να λοιπόν, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξουν ότι πραγματικά νοιάζονται για να παιχτεί το παιχνίδι επί «ίσοις όροις». 

Το υπουργείο Εργασίας, δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα περισσότερο, από το να τους δώσει την ευκαιρία να αποδείξουν έμπρακτα, τις αγαστές προθέσεις τους. Εάν, όμως, σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν καταφέρουν να συμμαζέψουν τα «μαγαζάκια τους», θα φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη. Στην πιάτσα, όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο σωστός εργοδότης, ποιος πληρώνει στην ώρα τους, ποιος τα δίνει μέσω τραπέζης και ποιος χέρι με χέρι. Ας κοιτάξουν, λοιπόν, τα «του οίκου τους», οι κοινωνικοί εταίροι, και ας αφήσουν τα περισπούδαστα περί προτάσεων εξυγίανσης των ασφαλιστικών ταμείων. Γιατί και οι ίδιοι, φαίνεται ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη για ότι στραβό έχει συμβεί στην Κοινωνική Ασφάλιση τα τελευταία χρόνια.. 

Η κρίση μάλλον ευνοεί όσους δεν θέλουν να παίξουν «καθαρό παιχνίδι», δεν νομίζετε;
www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου