Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΕΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ !!!







Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο τουρκωνΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο καμμενο












Νo: 80, 7 του Μαρτίου του 2015, Δελτίο Τύπου σχετικά με τις ενέργειες του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Αιγαίο

Θεωρούμε ότι οι πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις, οι οποίες αυξάνουν τις εντάσεις στο Αιγαίο, του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ακολουθεί μια προκλητική στάση απέναντι στην Τουρκία από την έναρξη της θητείας, ως απαράδεκτη.

 Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εμφανίσει την κοινή λογική και να λαμβάνουν αυτές τις ανεύθυνες ενέργειες υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατόν. Είναι σαφές ότι η συνέχιση αυτών των ανεύθυνες ενέργειες δεν θα εξυπηρετούν κανένα σκοπό, εκτός από την αύξηση των εντάσεων στην τουρκική και ελληνική σχέσεις και στο Αιγαίο

 Είναι επίσης προφανές ότι η στάση αυτή θα βλάψει τις προσπάθειες για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο.

 Ανακοινώνουμε για άλλη μια φορά σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Αιγαίου με τη λήψη μέτρων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. 

Τονίζουμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα της χρήσης των υφιστάμενων διπλωματικούς μηχανισμούς διαλόγου για την επίλυση των διαφορών του Αιγαίου.

πηγή:www.mfa.gov.tr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου