Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Ντροπή Νο 3.867.434! - : "Ε ρε μάνα μ’, τι έχουμε να ζήσουμε ακόμη!"…


 


Πέτρος Λάζος

Πριν μερικούς  μήνες, στις 18 Νοεμβρίου 2022, είχα γράψει ένα κομμάτι με ανάλογο τίτλο σχετικά με την επαίσχυντη και κατάπτυστη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμμέσως πλην σαφώς, να στηρίζει τα τουρκικά επιχειρήματα και διεκδικήσεις απέναντι στην εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Αυτού του αίσχους είχε προηγηθεί, στις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη Βόρεια Εύβοια, το εμετικό "σεξουαλικό" σύνθημα κατά του πρωθυπουργού, συνοδευμένο με διάφορα "δρώμενα" (θου Κύριε...) με γυμνά κορμιά σε μαύρες παραλίες και λοιπά αηδιαστικά. Και δεν ήταν τα μόνα περιστατικά αντίστοιχης συμπεριφοράς από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών κομμάτων. Προφανώς στα πλαίσια της... επανάστασης! Υπήρξαν δεκάδες. Από τις ad hominem επιθέσεις στην οικογένεια Μητσοτάκη, μέχρι τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις ακόμη και στον Γιάνη Βαρουφάκη, ζήσαμε καταστάσεις απείρου... μίσους, λαϊκισμού και απέχθειας προς τη λογική.

Τις συμπεριφορές αυτές, αποδοκίμασε ξεκάθαρα μέσα από την κάλπη ο πολίτης. Και θα περίμενε κανείς ότι η (ξεγυρισμένη) φάπα των 24 μονάδων της διαφοράς, θα συνέτιζε τη νομενκλατούρα που έμεινε να φυλά το "μαγαζί" μετά την αποχώρηση Τσίπρα. Ο οποίος παρεμπιπτόντως, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην συνδεθεί με τα όσα ευτράπελα διαδραματίζονται στα εσωκομματικά. Μέχρι διακοπές για καλοκαιρινό cross country στις ΗΠΑ, πηγαίνει καλοκαιριάτικα ο άνθρωπος...

Προφανώς η νομενκλατούρα παραμένει "κολλημένη" στα γνωστά λενινιστικά-μαρξιστικά "προτσές", με το γνωστό αποκρουστικό πρόσωπο του αβυσσαλέου και εντελώς αστήρικτου μίσους, στην γκαιμπελιστική λογική "πέτα λάσπη και βρομιά και όλο και κάτι θα μείνει"! Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί, για το σιχαμερό φαινόμενο να κατηγορείται ο πολίτης για τις επιλογές του, με τρόπο αισχρό και απόλυτα απάνθρωπο! Με στυλ ψευτομαγκιάς και... αποφθέγματα του τύπου και του... ήθους: "Σε περίπτωση πυρκαγιάς, καλέστε το 41%!" Αν είναι δυνατόν..

Μια στάση που, εκτός όλων των υπολοίπων θεμάτων που εγείρει περί ηθικής, λογικής, πολιτισμού, υπόστασης ανθρωπιάς κ.λπ., δεν επιτυγχάνει τίποτε περισσότερο από το να οδηγεί το... #40τακατο, να αισθάνεται πλήρως δικαιωμένο. Τόση… ευφυΐα οι χυδαίοι, αμετανόητοι απάτριδες επαναστάτες!

Δεν γνωρίζω για πόσο καιρό ακόμη θα επαναλαμβάνουν το ίδιο μοτίβο αντιπολιτευτικής στρατηγικής, αλλά θεωρώ βέβαιο πως δεν πρόκειται να σταματήσουν σύντομα. Ακόμη και εάν εκλεγεί αρχηγός κάποιο μετριοπαθές (για τα δεδομένα ΣΥΡΙΖΑ πάντα) στέλεχος όπως π.χ. ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι τέτοια και τόση η διάβρωση, που θα πρέπει να  θεωρείται άκρως αμφίβολο ότι θα μπορέσει να τιθασεύσει τους... "αψείς" και να επαναφέρει το κόμμα στα δεδομένα αξιοπρέπειας και ορθότητας Κύρκου, Παπαγιαννάκη κ.λπ.  

Εάν δε επαληθευτούν τα προγνωστικά και επικρατήσει η κυρία Έφη "η κανονικότητα δεν ευνοεί την Αριστερά" Αχτσιόγλου, θα πρέπει να αναμένουμε απανωτά "επαναστατικά κύματα λαϊκής αγανάκτησης". 

Ή, αν το προτιμάτε σε απλά ελληνικά: "Ε ρε μάνα μ’, τι έχουμε να ζήσουμε ακόμη!"…



πηγή:https://www.capital.gr/o-petros-lazos-grafei/3727756/ntropi-no-3-867-434/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου