Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Παραλήρημα Ερντογάν: "Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική στο ΝΑΤΟ!" - "Το ΝΑΤΟ δεν είναι ισχυρό χωρίς την Τουρκία!"


 Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας το επιθετικό και εμπρηστικό κρεσέντο των τελευταίων ημερών, παίρνοντας πίσω τη σκυτάλη από τον εταίρο του και αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

"Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό εάν η Τουρκία είναι παρούσα· το ΝΑΤΟ δεν είναι ισχυρό χωρίς την Τουρκία", είπε σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αρνητικές δηλώσεις της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία δεν μπορούν να βλάψουν τους δεσμούς μεταξύ της Άγκυρας και της συμμαχίας, υπογράμμισε ο Ερντογάν.

"Η αρνητική προσέγγιση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ δεν αποδυναμώνει τις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ", πρόσθεσε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τουρκικά ΜΜΕ "παίζουν" την είδηση ως "απάντηση του Ερντογάν στις προκλήσεις και τη ρητορική της Αθήνας".

Χτες επιθετικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας είχε κάνει και ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Πέτρος Κράνιας




πηγή:https://www.capital.gr/diethni/3655802/paralirima-erntogan-i-ellada-den-einai-simantiki-sto-nato-to-nato-den-einai-isxuro-xoris-tin-tourkia?utmsource=email