Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Τα "χαϊδολογήματα" στους ληστές αυξάνουν τις καταθέσεις!! - Μας σφάζουν, μας ληστεύουν και στη Βουλή χαϊδεύουν τους ισοβίτες.

 







Του Γιώργου Κράλογλου 

Μας σφάζουν, μας ληστεύουν ντόπιες και εισαγόμενες συμμορίες και στη Βουλή χαϊδεύουν τους ισοβίτες. Να γιατί άλλα 11 δισ. έτοιμα, έγιναν καταθέσεις. 

Θέλουν οι Τράπεζες να κρυφτούν..., αλλά η χαρά δεν τις αφήνει... Πλατιά χαμόγελα και όνειρα,  επειδή δεν αποκλείεται να πιάσουν και τα 25 δισ. οι αυξήσεις καταθέσεων από χρόνο σε χρόνο. Και αυτά παρά τα λουκέτα και της πανδημίας ή τους 1.100.000 άνεργους. 

Ακόμη πιο πλατιά τα χαμόγελα όσο βλέπουν πως από τη μέχρις ώρας αύξηση,(πρώτο 2μηνο 2020-2021), 11 δισ. είναι από τα νοικοκυριά. 

Τις ψάχνουν τις αυξήσεις, τις μετράνε ξανά και ξανά αλλά οι αναλυτές δεν συμφωνούν απόλυτα..., για τους λόγους της "αναρρίχησης" των καταθέσεων των νοικοκυριών. Και μάλιστα στις ελληνικές Τράπεζες. 

Να σας πούμε εμείς λοιπόν.

Οι αναζητήσεις, από τους πολίτες της άλλης Ευρώπης για την επόμενη μέρα, από την πανδημία και τις απαιτήσεις των οικονομιών σε μεταρρυθμίσεις,  τεχνολογία, καινοτομίες και παραγωγικότητα, προκαλούν απλά συναισθήματα ανησυχίας και αμηχανίας. 

Στην Ελλάδα δεν κρύβεται (ό,τι και να λένε αυτοί που τα λένε...) η κατάσταση ανασφάλειας, απογοήτευσης,  αγωνίας και τρόμου του Έλληνα πολίτη, όχι μόνο από το 2019 του κορονοϊού, αλλά και από το 2009 της πτώχευσης.

Στην άλλη Ευρώπη, πολίτες και επιχειρηματίες, αγωνιούν για την 4η βιομηχανική επανάσταση. Για τη μορφή των επενδύσεων που οπωσδήποτε θα πάρουν και θα δώσουν για να αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους. Για το πόσο ψηλά θα είναι τα μεγέθη των εξαγωγών. 

Στην Ελλάδα αγωνία και ανασφάλεια προκαλεί το "θρίλερ" της αποεπένδυσης, της αποβιομηχάνισης και αν τα λουκέτα των μικρομεσαίων θα περάσουν τα 180.000 ή 220.000 με την ανεργία να υποδέχεται άλλους 250.000 ή 300.000, αμέσως μόλις σταματήσουν οι επιστρεπτέες,  τα επιχειρηματικά χαρτζιλίκια και τα δανεικά και αγύριστα (σε μια οικονομία στην οποία το εσωτερικό χρέος ανταγωνίζεται το εξωτερικό που ξεπέρασε και τα 200% του ΑΕΠ).

Στην άλλη Ευρώπη η απορία και όχι η ανησυχία είναι αν η πανδημία θα τους ανατρέψει και κατά πόσο τα ταξίδια, τον τουρισμό τους, τις επισκέψεις τους σε χώρες χαμηλού κόστους όπως η Τουρκία και η Ελλάδα. Και αν αυτό είναι πιθανό μπορεί να συμβεί από κάποιο νέο απρόβλεπτο κύμα της πανδημίας.

Στην Ελλάδα τρέμει η ψυχή μας μπας και τα τινάξει ο τουρισμός, το 2021-2022. Μπας και δεν μας φέρει έστω και τους μισούς τουρίστες του 2019. Έτσι και συμβεί αυτό καταστραφήκαμε. 

Γιατί άλλη βιομηχανία δεν έχουμε. Και οι πτυχιούχοι του 2023 δεν θα βρίσκουν θέσεις για καθαρίστριες και γκαρσόνια. Άντε και ντελιβεράδες..., ή σουβλατζήδες. 

Αν περιμένουμε την άλλη βιομηχανία και την ανάπτυξή της,  αυτή που συναντάμε μόνο στα μουσεία και οι κυβερνήσεις του 2010- 2019 (συμπεριλαμβανομένης και της μετάλλαξης... της αριστεράς και της προόδου) μας την έφερναν με εκρήξεις και πάνω ελατήρια..., απλά θα περιμένουμε..., αλλά ποτέ δεν θα έρθουν... όπως λέει και ο ποιητής. 

Στην άλλη Ευρώπη είναι ορατός και κάποιος προβληματισμός. Αλλά τι προβληματισμός. Για τις επενδύσεις που θα κρατήσουν σε άλλες χώρες και σε ποιες.

Για τις επενδύσεις που θα μεταφέρουν σε διαλυμένες οικονομίες μεγάλου πληθωρισμού (όπως της Τουρκίας και του πρώην Σοβιέτ) ή εκείνες που θα μαζέψουν από οικονομίες αγνώστου χρώματος, μοντέλου, ταυτότητας και προοπτικής όπως η οικονομία στην Ελλάδα. Η μοναδικού ύψους ανεργία που συντηρούμε στην Ελλάδα (η μεγαλύτερη της Ευρώπης) δεν είναι κίνητρο,  για σκέψεις περί χαμηλού εργατικού κόστους. Η περίπτωση της ΠΙΤΣΟΣ από τους Γερμανούς, τα λέει όλα και με τον καλύτερο τρόπο, για όσα μας περιμένουν. 

Στην Ελλάδα, μέχρι τις εκλογές του 2023 (κανείς δεν είναι ανόητος να τις θέλει νωρίτερα) κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αφήνοντας στο πόδι της οικονομίας..., την παραοικονομία και τη μαύρη εργασία (που συντηρούν τα επιδόματα της σοβιετίας) θα "σφάζονται" για τις κλίνες ή πότε είναι σωστό... να μας ξανακάνουν "παρέα" (με φόνους και ληστείες) οι ντόπιοι και οι εισαγόμενοι ισοβίτες. Και επειδή αποκλείεται να τα βρουν μέχρι τις εκλογές, τα νοικοκυριά θα συνεχίσουν να βγάζουν, καλού-κακού, τα έτοιμα από τις γλάστρες και θα τα επιστρέφουν (μόνο για σιγουριά από τους ληστές) στις Τράπεζες. Να πώς γίνονται οι αυξήσεις στις καταθέσεις...







πηγή:https://www.capital.gr/o-giorgos-kraloglou-grafei/3545204/ta-xaidologimata-stous-listes-auxanoun-tis-katatheseis