Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

"Πληρωμένη" απάντηση Μητσοτάκη σε Μπορίσοφ: "Φίλε Μπόικο, εσύ δεν έχεις πρόβλημα με τον Ερντογάν" - Η αντίδραση της Σόφιας για την "πόρτα" Μητσοτάκη στον Μπορίσοφ - Οι ευχαριστίες του Βούλγαρου πρωθυπουργού στον Ερντογάν





Την ενόχληση της Σόφιας για το κλειστό ΚΥΤ στις Σέρρες εξέφρασε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας περί καλής γειτονίας! 


Παραμονές της πρόσφατης επίσκεψης της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του ζήτησε να δώσει και αυτός το «παρών» στην αυτοψία στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Η απάντηση όμως που έλαβε ήταν αρνητική, δεδομένου ότι μόλις λίγα 24ωρα πριν από τις υψηλές αφίξεις στον Έβρο, ο Μπορίσοφ «τα είχε βρει» με τον Ταγίπ Ερντογάν, εξασφαλίζοντας την… ηρεμία των Βούλγαρων πολιτών (κατά δήλωσή του). 

Δεν δίστασε μάλιστα να ευχαριστήσει προσωπικά τον Τούρκο πρόεδρο, που δεν στέλνει πρόσφυγες στα σύνορα τη Βουλγαρίας. «Αυτό επιτρέπει στους Βούλγαρους πολίτες να κοιμούνται ήσυχοι», ανέφερε χαρακτηριστικά 
Έτσι, όταν επικοινώνησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό προκειμένου να βρεθεί στον Έβρο μαζί με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον κροάτη ομόλογό του, η απάντηση που εισέπραξε δεν ήταν αυτή που ίσως θα περίμενε. «Φίλε μου Μπόικο, εσύ δεν έχεις πρόβλημα με τον Ερντογάν», φέρεται να του είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η απόπειρα του Βούλγαρου πρωθυπουργού να παίξει ρόλο μεσολαβητή (σ.σ. κρατώντας όμως ίσες αποστάσεις έναντι της Ελλάδας και της Τουρκίας, παρά την εργαλειοποίηση των μεταναστών από τον Ερντογάν και τον τουρκικό εκβιασμό της ΕΕ) έπεσε στο κενό. 
Η αντίδραση της Σόφιας για την «πόρτα» Μητσοτάκη στον Μπορίσοφ δεν άργησε, με τον Βούλγαρο υπουργό Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, να επιπλήττει την Ελλάδα –με ανάρτησή του τη Δευτέρα στο Facebook– για το κλειστό κέντρο μεταναστών στις Σέρρες  που θα είναι κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία! 

«Μία δομή παράνομων μεταναστών στην Ελληνική πλευρά, κοντά στα σύνορά μας, δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της έντασης. Είναι παράλογο και δεν είναι μια κίνηση καλής γειτονίας», έγραψε ενοχλημένος ο Καρακατσάνοφ, θεωρώντας ότι η Σόφια μπορεί να κρίνει –πόσω μάλλον να ορίζει– αποφάσεις και ενέργειες της Ελλάδας στο έδαφός της! 
Ο Βούλγαρος υπουργός δεν έμεινε ωστόσο εκεί, αλλά έφθασε στο σημείο να μιλά περί ετοιμότητας του βουλγαρικού στρατού να αντιδράσει! 

Настаняването на нелегални мигранти в близост до границата ни от гръцка страна е предпоставка за допълнително наслояване… Geplaatst door Красимир Каракачанов op Maandag 9 maart 2020 

«Ο στρατός της Βουλγαρίας είναι έτοιμος να αντιδράσει. Εγγυώμαι ότι δεν θα αφήσω ένα νέο κύμα μεταναστών να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας», ανέφερε στην ίδια ανάρτηση , όπου πάντως στηλίτευσε και τις «προβοκάτσιες του Ερντογάν κατά της Ευρώπης». 






Πηγή: Protagon.gr