Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Βατικανό: Ολική άφεση αμαρτιών, με απόφαση του δικαστηρίου Vatican, σε ασθενείς με κορονοϊό και στους Γιατρούς που τους φροντίζουν! - Τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς για να συγχωρηθούν οριστικά και αμετάκλητα





Η Καθολική Εκκλησία επέστρεψε στο Μεσαίωνα. Αποφάσισε ν΄αποδώσει υπό κάποιες προϋποθέσεις "ολική συγχώρεση", ή συγχώρεση των αμαρτιών, σε πιστούς που πάσχουν από την πανδημία της ασθένειας Covid-19, που είναι στο νοσοκομείο ή στο σπίτι τους.
Σύμφωνα με διάταγμα που εκδόθηκε δημοσίως την Παρασκευή από ένα από τα δικαστήρια του Βατικανού Vatican, η συγχώρεση αφορά επίσης κι άλλους πιστούς Καθολικούς: τους επαγγελματίες της υγείας και στο οικείο περιβάλλον που τους φροντίζουν τους ασθενείς από το νέο coronavirus κι εκτίθενται έτσι στο κίνδυνο της μόλυνσης όσο και στα άτομα που προσεύχονται επαρκώς για τους ασθενείς και το τέλος της επιδημίας.
Για να επωφεληθούν από αυτά τα προνόμια οι άρρωστοι οφείλουν να συμμετέχουν σ΄έναν κάποιο αριθμό εορτασμών (λειτουργιών) που μεταδίδονται on line δηλαδή παρακολούθηση εξ αποστάσεως ή άλλων μορφών λατρείας, προσευχών έχοντας επίσης "ένα πνεύμα αποσπασμένο από κάθε αμαρτία", ορίζει το αποστολικό pénitencerie. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που προσεύχονται γι αυτούς, η ανάγνωση της Βίβλου για παράδειγμα πρέπει να γίνεται για “τουλάχιστον μισή ώρα”..
Εν τέλει η Καθολική Εκκλησία χορηγεί συγχώρεση σε ετοιμοθάνατους Καθολικούς πιστούς υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί είναι διατεθειμένοι κι ανέφεραν "κανονικά κάποιες προσευχές κατά τη διάρκεια της ζωής τους".
Συλλογικές συγχωρήσεις στην είσοδο των νοσοκομειακών υπηρεσιών.
Στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία οι indulgences,εγγράφονται στο Κανονικό Δίκαιο και είναι χορηγήσεις διαγραφής ποινής μιας αμαρτίας Για να έχει πρόσβαση στον Παράδεισο ο νεκρός οφείλει να έχει διορθώσει το κακό που διέπραξε είτε πριν το θάνατό του είτε από το πέρασμα από το Καθαρτήριο Πυρ.
Η κατάχρηση της χρήσης indulgences από τους πάπες που δεν δίσταζαν ν’ αποκομίσουν έσοδα ήταν στη ρίζα του 16ου αιώνα η προτεσταντική μεταρρύθμιση.
Σε συμπληρωματική εγκύκλιο η Αγία Έδρα ανέφερε την Παρασκευή ότι η άφεση αμαρτιών θα μπορούσε να γίνει με τρόπο "συλλογικό" και "χωρίς προηγούμενη ατομική εξομολόγηση" στις περιοχές που αυτή την περίοδο πλήττονται περισσότερο από την πανδημία που σχετίζεται με τον coronavirus.
Η Εκκλησία δίνει επ΄ αυτού και κάποιες πρακτικές συμβουλές. Μια συλλογική άφεση θα γίνεται π.χ στις εισόδους των νοσοκομειακών υπηρεσιών όπου βρίσκονται ετοιμοθάνατοι ασθενείς, χρησιμοποιώντας έναν haut-parleur για ν΄ακουστούν. Κι αν ο ιερέας οφείλει να πλησιάσει πολλούς πιστούς, οφείλει να επιλέξει ένα μέρος αερισμένο και να φέρει μάσκα προστασίας.leparisien/AFP
Από την άλλη γίνεται εκτεταμένη καύση νεκρών σε κρεματόρια ατόμων που απεβίωσαν από covid19 στην Ιταλία κατά παράβαση του παραδοσιακού τρόπου ταφής που αποδέχεται ο Καθολικισμός κι αυτό προκαλεί δυσφορία στον κόσμο.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου