Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Συντάξεις: Ξεκινάμε με την ειδική αίτηση και απαιτούμαι καταβολή του 100% των αναδρομικών και την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012. - Υπόδειγμα Αίτησης



     
       1.  Αναδημοσιεύουμε την ειδική αίτηση,  που πρέπει να υποβάλουμε το ΓΛΚ και διευκρινίζουμε τα  παρακάτω:

      α. Επειδή αριθμός συναδέλφων δυσκολεύετε να προβεί στην συμπλήρωση της  1ης σελίδας στο μέρος που αφορά την εξεύρεση των οικονομικών στοιχείων που απαιτούνται, προβήκαμε σε μια τροποποίηση για την ευκολότερη συμπλήρωσή της.
      β. Τα οικονομικά στοιχεία δεν είναι απαραίτητο να είναι απολύτως ακριβή καθόσον το δικαιούμενο χρηματικό ποσό θα καθοριστεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 
ΠΡΟΣΟΧΗ μην γίνει το λάθος και αναγραφεί μικρότερο ποσό από το οφειλόμενο, γιατί το ΓΛΚ δεν θα καταβάλει  το δικαιούμενο αλλά το μικρότερο ποσό.
       γ.   Όσοι συνάδελφοι δυσκολεύονται να συμπληρώσουν την αίτηση μπορούν:
             (1). Να προσέρχονται στο Γραφείο του παραρτήματος μας.
             (2) Να επικοινωνούν μαζί μας: 
                    (α). Στα τηλέφωνα 26810 22051 - 6937360079 - *770079
                    (β). Στα e-mail: eaasartas@yahoo.gr  και  alexpanagis@outlook.com .gr


   2. Η μόνη λύση για να υποχρεωθεί το Κράτος να προβεί στην εκτέλεση των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων , δηλαδή στην καταβολή του 100% των αναδρομικών και την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 είναι, να προβούμε αρχικά στην κατάθεση της ειδικής αίτησης στο ΓΛΚ και μετά την παρέλευση διμήνου στην κατάθεση αγωγής στο ΙΙΙ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 
   3. Η ειδική αίτηση υποβάλλεται γιατί παρατηρήθηκε πως το ΙΙΙ τμήμα της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απέρριψε εφέσεις ή αγωγές με την αιτιολογία ότι, οι ενάγοντες δεν είχαν υποβάλει αιτήσεις στο ΓΛΚ.

  4.  Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν προβεί στην κατάθεση έφεσης-αγωγής  ή μόνο αγωγής μπορούν να διεκδικήσουν το 100% των δικαιουμένων, με την κατάθεση της αίτησης και στη συνέχεια στην κατάθεση αγωγής.