Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Συντάξεις: Διεκδικούμε το 100% των παράνομων περικοπών που επιβλήθηκαν με τον ν. 4093/2012, με την κατάθεση Αγωγών στο Ελεγκτικό Συνέδριο - Υποδείγματα Δικαιολογητικών.

,










  1.   Είναι γνωστό τις πάσι πως, με τον νόμο 4093/2012, επιβλήθηκαν, από την προηγούμενη Κυβέρνηση, οι πλέον επώδυνες και δυσβάσταχτες μειώσεις στις συντάξεις, στα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθόσον οι μειώσεις ήταν  διπλές, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων να φτάσει στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση.
   
2.  Με την υπ΄αριθ. 2192/2014 απόφασή της ,η ολομέλεια του ΣτΕ, έκρινε πως οι επιβληθείσες μειώσεις ήταν παράνομες, στοχευμένες και αντισυνταγματικές και διέτασσε την τότε κυβέρνηση να επαναφέρει τις  συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.
    
3.  Με τον ν. 4307/2014, η προηγούμενη κυβέρνηση, προέβη στην μερική, κατά 50%, αποκατάσταση των συντάξεων, η οποία όμως αποδείχθηκε ότι ήταν, μια καταφανέσταστη εξαπάτηση των αποστράτων, καθόσον το πληρωτέο ποσό όχι μόνο δεν αντιστοιχούσε στο 50%, αλλά ήταν στην κυριολεξία ένα πενιχρό φιλοδώρημα ! 
   
4.  Με την υπ΄αριθ. 1128/2016 απόφασή της ,η ολομέλεια του ΣτΕ, ακύρωσε τον ν. 4307/2014 της προηγούμενης κυβέρνησης και διέτασσε, την σημερινή κυβέρνηση, να επαναφέρει τις  συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.
    
5. Επειδή η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδεχθεί, με δηλώσεις της, ότι πράγματι η προηγούμενη κυβέρνηση, προέβη στην μερική, κατά 50%, αποκατάσταση των συντάξεων (!!), ετοιμάζεται να προβεί και αυτή στην ίδια γενναιόδωρη αποκατάσταση του υπολοίπου 50% (!!), εκτιμούμε πως η μόνη λύση, ο μόνος δρόμος της πλήρους  διακαίωσής μας, είναι η προσφυγή μας με αγωγή, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για την διεκδίκηση, από το Ελληνικό Δημόσιο, του ποσού των μειώσεων που έχουμε υποστεί στις συντάξιμες αποδοχές μας, με τον. 4093/2012, καθώς και την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, που θα έχει το όφελος πως, θα αποτελέσει την νέα βάση υπολογισμού των συντάξεων με τον ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).

   6. Όσοι εκ των συναδέλφων επιθυμούν να προβούν στην άσκηση της αγωγής μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο μας, για ενημέρωση και την παραλαβή των απαιτουμένων δικαιολογητικών.  

   7. Οι εκτός Άρτας συνάδελφοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας τηλεφωνικά ή με e-mail. 


 


ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (ΝΟΜΟΣ 4093/2012)

* Στοιχεία ενάγοντος
Ονοματεπώνυμο……………………………………………………….
Πατρώνυμο/Μητρώνυμο……………………………………………..
Διεύθυνση……………………………………………………………….
ΤΚ…………………………………………………………………………
Τηλέφωνα………………………………………………………………..
ΑΦΜ/ΔΟΥ……………………………………………………………….
Κόστος κατ΄άτομο : 30 ευρώ
Λογ. Τράπεζας Πειραιώς ΙΒΑΝ : 2601722210005221002883729
                                        ΕΓΓΡΑΦΑ
* Φωτοτυπία Ταυτότητας
* Συνταξιοδοτική (ή Τροποποιητική ή Αναπροσαρμογής) Πράξη από το 2012 και εντεύθεν / Αντίγραφο της υποβληθείσας αίτησης, στο ΓΛΚ  ή  ενημερωτικά σημειώματα συντάξεως από Ιανουάριο 2012 και μετά. (Εάν δεν υπάρχουν, το τηλέφωνο του Λογιστή σας που εισέρχεται στο taxis για να εκτυπωθούν).
* Εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.
* Εργολαβικό δίκης για ποσοστό 2%  πλέον ΦΠΑ ως αμοιβή του γραφείου, υπογεγραμμένο με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.
(Εάν τυχόν έχει γίνει κάποια αίτηση προς το ΓΛΚ για τις περικοπές, να μας γνωρίσετε τον αριθμό πρωτοκόλλου, ή την ημερομηνία αποστολής της).








ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ

Ο κάτωθι υπογράφων …………………………………………………………. του …………………………………… και της  ………………………………, κάτοικος ……………………………….., οδός ………………………………………. αριθμός ……………, ΤΚ ………….., κάτοχος του Δ.Α.Τ.  υπ΄αριθμόν  …………………………, ημ. εκδόσεως ……………….., εκδούσα αρχή …………………………………………………., με Α.Φ.Μ. ……………..……………, Δ.Ο.Υ. ………………………..…., δηλώνω ότι εξουσιοδοτώ με την παρούσα τον Δικηγόρο Θεσσαλονίκης, Χρήστο Χασκή του Ευαγγέλου (ΑΜ ΔΣΘ 5593), οδός Ερμού αρ. 2, όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς διεκδίκηση του 100% των γενομένων περικοπών επί της συντάξεώς μου που επέφερε ο νόμος 4093/2012 κλπ. Για τον λόγο αυτό, τον εξουσιοδοτώ  και του παρέχω την πληρεξουσιότητα, να ενεργεί αντί εμού και επ΄ονόματί  μου, ήτοι να καταθέτει Αιτήσεις, Ενστάσεις, Αγωγές, Υπομνήματα και εν γένει παν ένδικο μέσο κρίνει ότι απαιτείται), να υποβάλει αιτήσεις εκτέλεσης αποφάσεων κατά του Ελληνικού Δημοσίου, όπως επίσης και να παρασταθεί και με εκπροσωπήσει ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή σε κάθε δικαστικό σχηματισμό για την ως άνω υπόθεση. Αναγνωρίζω όλες τις ενέργειές του που σχετίζονται με την παρούσα εντολή, εξουσιοδότηση και πληρεξουσιότητά μου ως έγκυρες και απρόσβλητες.

                                                                        Θεσσαλονίκη,……………………………..
                                                                                    Ο/Η Εξουσιοδοτών/ούσα








ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ
ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΔΙΚΗΣ

Στην Θεσσαλονίκη σήμερα ……/…../………., ο κάτωθι υπογεγραμμένος ……………………………………….. του ………………….., κάτοικος ………………………..…, οδός ……………………….…………, αριθμός …………., κάτοχος του με αριθμό ………………………… Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, με Α.Φ.Μ: ……………………………..….. της Δ.Ο.Υ. …………………………………., συμφωνώ δια του παρόντος και προκειμένου να διεκδικήσω δικαστικώς ή με κάθε νόμιμη ενέργεια, την καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο του ποσού των μειώσεων που έχω υποστεί στις συντάξιμες αποδοχές μου, δυνάμει του Ν. 4093/2012.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΝΑΘΕΤΩ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΤΟΝ : ΧΡΗΣΤΟ Ε. ΧΑΣΚΗ , Δικηγόρο Θεσσαλονίκης ( Α.Μ.Δ.Σ.Θ. 5593), Ερμού 2, Θεσσαλονίκη, όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεκδίκηση των χρηματικών ποσών για την ανωτέρω αιτία, είτε δικαστικώς είτε εξωδίκως, με δικαίωμα να παρίσταται αντί εμού και για λογαριασμό μου ενώπιον κάθε Δικαστηρίου οποιασδήποτε δικαιοδοσίας και βαθμού, καθώς και ενώπιον κάθε Αρχής, με δικαίωμα να ασκήσει αιτήσεις, εξώδικα, αγωγές και ένδικα μέσα, καθώς και να παραιτείται από ήδη ασκηθείσες αγωγές ή ένδικα μέσα κατά περίπτωση..
Περαιτέρω παρέχεται η εντολή στον ως άνω Δικηγόρο να παρακρατήσει ως αμοιβή του, ποσοστό δυο τοις εκατό πλέον ΦΠΑ (2% + ΦΠΑ) από κάθε ποσό που τυχόν εισπράξω από την προκείμενη αιτία, πλέον της τυχόν επιδικασθησομένης δικαστικής δαπάνης. Σε περίπτωση όμως που το αίτημα δεν γίνει δεκτό και δεν μου καταβληθούν ουδόλως αναδρομικά, ουδεμία αμοιβή οφείλω στον εντολοδόχο δικηγόρο. Ο εντολέας αναγνωρίζει και θεωρεί την ως άνω αμοιβή του εντολοδόχου δικηγόρου δίκαια, εύλογη και ως ανταποκρινόμενη πλήρως στα καθήκοντα που του ανατίθενται με την παρούσα σύμβαση.
Το ανωτέρω συμφωνηθέν ποσοστό, ως αμοιβή του δικηγόρου, εκχωρείται με το παρόν από τώρα στον πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος δικαιούται να το εισπράξει παρά του αρμοδίου φορέα δια της κοινοποιήσεως του παρόντος, κατά τις διατάξεις περί εκχωρήσεως του Αστικού Κώδικα.
Ο εντολέας αναγνωρίζει ως έγκυρες και απρόσβλητες και ως γενόμενες αποκλειστικά και μόνο προς το συμφέρον του, όλες τις ενέργειες του εντολοδόχου δικηγόρου, τις σχετιζόμενες με την παρούσα σύμβαση και σε ουδεμία αντίθετη ενέργεια πρόκειται να προβεί (ο εντολέας) χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και συγκατάθεση του εντολοδόχου δικηγόρου.
Ο εντολέας αναλαμβάνει την υποχρέωση εφόσον απαιτηθεί από το Δικαστήριο, να καταβάλει το απαιτούμενο δικαστικό ένσημο επί του ποσού της απαιτήσεώς του και να χορηγεί στον εντολοδόχο δικηγόρο σχετική εξουσιοδότηση ή πληρεξουσιότητα προκειμένου αυτός να ενεργεί σε κάθε στάδιο της υποθέσεώς του, να παρίσταται στα Δικαστήρια και να τον διευκολύνει όπου είναι αναγκαίο προκειμένου να λάβει το ποσό που τυχόν επιδικασθεί από τα αρμόδια Δικαστήρια.
Η παραπάνω εντολή είναι ανέκκλητη, δεδομένου ότι αφορά και το συμφέρον του εντολοδόχου. Αν παρά ταύτα ο εντολέας για οποιοδήποτε λόγο, ανακαλέσει την εντολή του υποχρεούται στην καταβολή της συμφωνημένης αμοιβής.
Το παρόν συμφωνητικό συντάχθηκε, αναγνώσθηκε ευκρινώς το περιεχόμενό του και υπογράφεται ως κατωτέρω από αμφότερους τους συμβαλλομένους.
Ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ                                                          Ο ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ









1.  Αναδημοσιεύουμε την ειδική αίτηση,  που πρέπει να υποβάλουμε το ΓΛΚ και διευκρινίζουμε τα  παρακάτω:

      α. Επειδή αριθμός συναδέλφων δυσκολεύετε να προβεί στην συμπλήρωση της  1ης σελίδας στο μέρος που αφορά την εξεύρεση των οικονομικών στοιχείων που απαιτούνται, προβήκαμε σε μια τροποποίηση για την ευκολότερη συμπλήρωσή της.
      β. Τα οικονομικά στοιχεία δεν είναι απαραίτητο να είναι απολύτως ακριβή καθόσον το δικαιούμενο χρηματικό ποσό θα καθοριστεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 
ΠΡΟΣΟΧΗ μην γίνει το λάθος και αναγραφεί μικρότερο ποσό από το οφειλόμενο, γιατί το ΓΛΚ δεν θα καταβάλει  το δικαιούμενο αλλά το μικρότερο ποσό.
       γ.   Όσοι συνάδελφοι δυσκολεύονται να συμπληρώσουν την αίτηση μπορούν:
             (1). Να προσέρχονται στο Γραφείο του παραρτήματος μας.
             (2) Να επικοινωνούν μαζί μας: 
                    (α). Στα τηλέφωνα 26810 22051 - 6937360079 - *770079
                    (β). Στα e-mail: eaasartas@yahoo.gr  και  alexpanagis@outlook.com .gr


   2. Η μόνη λύση για να υποχρεωθεί το Κράτος να προβεί στην εκτέλεση των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων , δηλαδή στην καταβολή του 100% των αναδρομικών και την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 είναι, να προβούμε αρχικά στην κατάθεση της ειδικής αίτησης στο ΓΛΚ και μετά την παρέλευση διμήνου στην κατάθεση αγωγής στο ΙΙΙ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 
   3. Η ειδική αίτηση υποβάλλεται γιατί παρατηρήθηκε πως το ΙΙΙ τμήμα της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απέρριψε εφέσεις ή αγωγές με την αιτιολογία ότι, οι ενάγοντες δεν είχαν υποβάλει αιτήσεις στο ΓΛΚ.

  4.  Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν προβεί στην κατάθεση έφεσης-αγωγής  ή μόνο αγωγής μπορούν να διεκδικήσουν το 100% των δικαιουμένων, με την κατάθεση της αίτησης και στη συνέχεια στην κατάθεση αγωγής.