Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Συντάξεις: Συνεχίζουμε την υποβολή αιτήσεων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ξεκινήσαμε την κατάθεση αγωγών προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, για την επαναφορά οριστικώς και αμετακλήτως των συντάξεων, στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, καθώς και την επιστροφή του 100% των οφειλομένων αναδρομικών



 
   
  1.  Χθες, ο6 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, το παράρτημά μας, ξεκίνησε την λειτουργία του από την 09:15 π.μ. ώρα και έκλεισε στις 12:30 καθόσον η προσέλευση των συναδέλφων, συνεχίζεται με αυξανόμενο ρυθμό, όχι μόνο για να πιούμε καφέ και να συζητήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν, αλλά και για:
      α. Την σύνταξη των αιτήσεων  προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.Η ειδική αίτηση υποβάλλεται γιατί παρατηρήθηκε πως το ΙΙΙ τμήμα της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απέρριψε εφέσεις ή αγωγές με την αιτιολογία ότι, οι ενάγοντες δεν είχαν υποβάλει αιτήσεις στο ΓΛΚ.
       
     β. Την κατάθεση  αγωγών προς  του Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο είναι αρμόδιο να επιλύσει οριστικώς και αμετακλήτως την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 καθώς και την επιστροφή του 100% των οφειλομένων αναδρομικών και όχι αυτό που έπραξε, με  τον ν. 4307/2014, η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία ισχυρίζεται ακόμη και σήμερα ότι, προέβη στην μερική, κατά 50%, αποκατάσταση των  συντάξεων, η οποία όμως  ήταν, μια προμελετημένη καταφανέσταστη εξαπάτηση των αποστράτων, καθόσον το πληρωτέο ποσό όχι μόνο δεν αντιστοιχούσε στο 50%, αλλά ήταν στην κυριολεξία ένα πενιχρό φιλοδώρημα ! Απόδειξη των παραπάνω είναι ότι  με την υπ΄αριθ. 1128/2016 απόφασή της ,η ολομέλεια του ΣτΕ, ακύρωσε τον ν. 4307/2014 !!!

     2. Στην κατάθεση των αιτήσεων, που έχουν ξεπεράσει μέχρι τώρα τις 500 και των αγωγών συμμετέχουν επίσης εκτός των ε.α. στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας και άλλες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων όπως:
          α. Της Πυροσβεστικής
          β.  Του Λιμενικού
          γ.  Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων
          δ.  Νοσηλευτές

    
    3. Εντός των προσεχών ημερών, θα δημοσιεύσουμε αναλυτικό πίνακα, με τα διεκδικούμενα αναδρομικά