Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών για τις Συντάξεις: - "Δεν υπάρχει περίπτωση να χορηγηθεί, την άνοιξη, κάποιου είδους επιπλέον αύξηση γιατί..."


    O εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος  Τσάπαλος μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή "Συνδέσεις"  ερωτηθείς για τα νέα δημοσιεύματα σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις δήλωσε:

  "Όσον αφορά τα εφάπαξ και τις επικουρικές, η πτυχή του νόμου Κατρούγκαλου δεν έχει ακόμα απαλειφθεί. Έχουν απαλειφθεί άλλες βασικές πτυχές του νόμου Κατρούγκαλου, οι οποίες ήταν και πάρα πολύ σκληρές για το σύνολο των Ελλήνων συνταξιούχων. Αυτό προϋποθέτει δημοσιονομικό χώρο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προκειμένου να το επαναφέρουμε"

   " Δεν υπάρχει περίπτωση να χορηγηθεί, την άνοιξη, κάποιου είδους επιπλέον αύξηση γιατί δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος." 

"Μέσα στο 2024 θα έχουμε και αύξηση του ΑΕΠ και θα έχουμε και αύξηση του πληθωρισμού, όπως φαίνεται." 

"Η αύξηση στις συντάξεις προκύπτει από έναν μαθηματικό τύπο που συνδυάζει και το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό δια δύο. Επομένως, στα τέλη του έτους θα ξέρουμε περίπου το ποσοστό εκ νέου αύξησης σε περίπου 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχους"








πηγή:https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/om-tsapalos-stin-ert-sta-teli-tou-etous-to-pososto-ek-neou-ayksisis-se-1-7-ekatommyria-syntaksiouxous-ti-eipe-gia-fpa-kai-pos/ - ertnews.gr