Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Κάποιοι ονειρεύονται… την φρίκη των Γκουλάγκ - Οι νέου τύπου "εκκαθαρίσεις"


 Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ζουν σε άλλες εποχές. Εξακολουθούν να ονειρεύονται γκουλάγκ και εκκαθαρίσεις. Εξακολουθούν να αναρωτιούνται τι έκαναν λάθος στην πρώτη φορά Αριστερά. Γιατί δεν πρόλαβαν να χτίσουν το καθεστώς που θα τους επέτρεπε να κυβερνούν για πολλά πολλά χρόνια.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

Ο κ. Τζανακόπουλος δεν είναι ένα τυχαίο ή παρακατιανό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή είναι γραμματέας του κόμματος, ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος για μεγάλο διάστημα στην τετραετή διακυβέρνηση, ανήκει στον στενό κύκλο του κ. Τσίπρα και είναι από τους πιο έμπειρους πολιτικούς της Κουμουνδούρου

ΑΡΑ, δεν έκανε γκάφα. Δεν του ξέφυγε μια ατάκα. Ο άνθρωπος μίλησε με ειλικρίνεια και του αξίζουν συγχαρητήρια. Τι ακριβώς είπε, λοιπόν, ο κ. Τζανακόπουλος; «Νομίζω ότι επιτρέψαμε σε μεγάλο βαθμό ή ανεχθήκαμε πολυπλόκαμους και βαθείς μηχανισμούς να φιλτράρουν πολιτικές επιλογές, να φρενάρουν πολιτικές επιλογές, να δημιουργούν εμπόδια σε συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και τούτο νομίζω ότι το βρήκαμε σε μεγάλο βαθμό μπροστά μας. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος, τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της Δημόσιας Διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν».

ΤΗΝ ώρα, δηλαδή, που η απαίτηση της συντριπτικής πλειομότητας των πολιτών είναι να υπάρξει διαχωρισμός κράτους – κυβέρνησης, ώστε να πάει, επιτέλους, αυτή η χώρα μπροστά, στον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς που θα ελέγχει κομματικά το κράτος από την κορφή έως τα νύχια. Και όποιος έχει αντίθετη άποψη θα πρέπει να «εκκαθαρίζεται»!

ΒΕΒΑΙΑ, όλα αυτά δεν είναι απλά οι προσωπικές απόψεις του κ. Τζανακόπουλου.

ΤΟΝ Σεπτέμβριο του 2015 ο κ. Τσίπρας κραύγαζε «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»! Πριν από δύο χρόνια ο κ. Πολάκης έλεγε πως «για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει κάποιοι να μπουν φυλακή». Η αήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε, έκανε κάποιες Προανακριτικές, κατηγόρησε δέκα πολιτικούς για το σκάνδαλο της Novartis. Αλλά όλα αποδείχθηκαν καφενειακές μπαρουφολογίες.

ΚΑΙ ήταν, πάλι, ο κ. Τσίπρας πέρσι που έλεγε ότι όταν αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «θα πρέπει να ελέγξει τους κρίσιμους αρμούς της εξουσίας».

ΕΝΤΑΞΕΙ, στον 21ο αιώνα δεν μπορούν να φτιαχτούν ξανά γκουλάγκ. Μπορούν όμως να στηθούν νέου τύπου «εκκαθαρίσεις». Όποιος δεν θα συμμορφώνεται με τις κομματικές εντολές του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να χάνει τη θέση ευθύνης που κατέχει στο κράτος ή να βάζει αναγκαστικό λουκέτο στην επιχείρησή του ή ακόμα και να καταλήγει στη φυλακή με… πολάκειες μεθόδους!

ΟΛΑ αυτά αποτελούν φαντασιώσεις που δεν θα πραγματωθούν ποτέ. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να αντιμετωπίσει την υπαρξιακή κρίσης ταυτότητας που έχει και να δει κατάματα την πραγματικότητα θα προσφεύγει σε τέτοιου είδους γραφικότητες τόσο θα χάνει την επαφή του με την κοινωνία. Τόσο θα μένουν χαμηλά τα ποσοστά του. Και το όνειρο της παλινόρθωσης στην εξουσία θα παραμένει απατηλό, όχι μόνο για την επόμενη τετραετία, αλλά ίσως και για πάντα.

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου




πηγή:https://eleftherostypos.gr/apopseis/751491-ston-syriza-oneireyontai-gkoylagk/