Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι να ασχολούνται με τα πάρεργα των λαθρομεταναστών και προσφύγων - Άλλο η συμβολή και άλλο να γίνεται ο κύριος διαχειριστής του προβλήματος








Σχης(ΠΖ) ε.α. Δημήτρης Βαρέλης

Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση και περιορισμός του προβλήματος με τους μετανάστες και πρόσφυγες, και κυρίως στην περιοχή των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Σπαταλάμε πόρους και δυναμικό όπως τις Ένοπλες δυνάμεις.
Δεν μπορεί κρίσιμες δομές της κρατικής μηχανής να ασχολούνται με τις προμήθειες , συνθήκες διαβίωσης και μεταφορές των ανθρώπων αυτών ή τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι κύρια και καθημερινή ενασχόληση τους.

Η αποστολή των Ενόπλων δυνάμεων δεν είναι η αντιμετώπιση του θέματος αυτού στο εσωτερικό της χώρας και είναι αυτός ο σκοπός αυτών που μας τους στέλνουν στην χώρα δηλαδή οι Ένοπλες δυνάμεις να ασχολούνται με τα πάρεργα και όχι με το αντικείμενο της αποστολής τους . Άλλο η συμβολή και άλλο να γίνεται ο κύριος διαχειριστής του συστήματος.
Δεν είναι δυνατόν ο υφυπουργός άμυνας να ασχολείται με το αντικείμενο αυτό, κατανοητό ότι είναι ο πλέον κατάλληλος λόγω των ικανοτήτων που διαθέτει, αλλά όμως η δουλειά του είναι άλλη και επιπλέον δεν είναι οι Ένοπλες δυνάμεις η πανάκεια κάθε προβλήματος που δημιουργείται στην χώρα αυτό το τελευταίο θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους .
Οι τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία κάνει πιο επιτακτική την άμεση επιπλοκή των ενόπλων δυνάμεων. Πρέπει επιτέλους να σκεφτούμε το συμφέρον της Ελλάδας και όχι το αν μας μαλώσει η ύπατη αρμοστεία για το πώς αντιμετωπίζονται οι παρανόμως εισελθόντες .
Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην λύση που έχει επιλεχθεί χωρίς καθυστερήσεις. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι αντιμετώπιση ,ο περιορισμός και ο έλεγχος αυτών είναι επιτακτικό ζήτημα με εθνικές προεκτάσεις.