Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Τροπολογίες για να μην κοπούν οι συντάξεις από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΚΚΕ




Με την κατάθεση τροπολογιών και πρότασης νόμου (διαφορετικών πάντως μεταξύ τους) απάντησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον Αλέξη Τσίπρα και στα όσα είπε στη Βουλή για την οικονομία, πετώντας το «γάντι» στον πρωθυπουργό για να μην ισχύσει η προγραμματισμένη από 1/1/2019 περικοπή των συντάξεων.  
«Καταθέτω τροπολογία για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων. Εμείς την ψηφίζουμε γιατί είμαστε ενάντια στο κόψιμό τους. Τις καταψηφίσαμε, όταν εσείς τις ψηφίζατε. Ελάτε να την ψηφίσουμε μαζί. Τώρα. Για να δούμε επιτέλους ποιος λέει αλήθεια και ποιος είναι υποκριτής»ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ότι πήγε στη Γερμανία για να ζητήσει να ισχύσει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.
«Ζητώ να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι θα ψηφίσει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την μη περικοπή των συντάξεων», είπε από την πλευρά της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά για την πρωτοβουλία της  να μην μειωθούν οι συντάξεις, η οποία πάντως άσκησε κριτική και στον κ. Μητσοτάκη επειδή επέλεξε να καταθέσει η ΝΔ δική της τροπολογία, αντί να ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ. 
 Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ  Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «αν η κυβέρνηση ήθελε την ανακούφιση του λαού και των εργαζομένων, μπορούσε να ψηφίσει τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ για να μην μειωθούν οι συντάξεις και να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά»
πηγή:https://www.star.gr/index.php/eidiseis/politiki/428922/tropologies-gia-na-mhn-kopoyn-oi-syntaxeis-apo-nd-kinal-kke