Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Πρωθυπουργός για την αύξηση της βίας ανηλίκων και την ενδοοικογενειακή βία: - Το Κράτος λειτουργεί - Η Ελληνική Αστυνομία κάνει καλά την δουλειά της


Βία των ανηλίκων:

  • 37 συλλήψεις την ημέρα μόνο για ανήλικους
  • 7.200 υποθέσεις με σχεδόν 9.000 διαφορετικούς ανήλικους δράστες.
  • Αύξηση πάνω από 200% των υποθέσεων που έχει επέμβει και έχει κάνει καλά τη δουλειά της η Αστυνομία.

Eνδοοικογενειακή βία:  από 6.000 περιστατικά που επενέβη η Αστυνομία και έκανε συλλήψεις έχουμε φτάσει στα 12.000 περιστατικά μόνο σε έναν χρόνο.

Τα παραπάνω δεδομένα  οδηγούν στα ακόλουθα συμπεράσματα:

  • Η Ελληνική Αστυνομία κάνει καλά την δουλειά της, το Κράτος λειτουργεί είτε αυτό έχει να κάνει με τα πανεπιστήμια, είτε αυτό έχει να κάνει με την ενδοοικογενειακή βία, είτε αυτό έχει να κάνει με την βία των ανηλίκων.
  • Η  κατάσταση αναφορικά με τη βία ανηλίκων,  είναι πάρα πολύ σοβαρή. Η ποινική Δικαιοσύνη, όπως απονέμεται με βάση τους προβλεπόμενους κώδικες, χρειάζεται περισσότερα «όπλα» και  εργαλεία, ούτως ώστε να δούμε καλύτερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα: η διαφορετική αντιμετώπιση των υποτρόπων σε περιπτώσεις προφυλάκισης, η πιο αυστηρή αντιμετώπιση των γονέων για τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκων.
  • Η  βία ανηλίκων δεν αποτελεί ζήτημα, πρωτίστως, καταστολής. Για αυτό και το Κράτος δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε πολλά άλλα εργαλεία, όπως είναι η εφαρμογή για το bullying στα σχολεία και η νέα τηλεφωνική γραμμή 10201, η οποία θα βγει τις επόμενες βδομάδες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  Σημειώνουμε ότι οι ψυχολόγοι στα σχολεία έχουν διπλασιαστεί από την προπροηγούμενη στην προηγούμενη χρονιά.
  • Πέρα από τις αυστηρότερες ποινικές ευθύνες, ο νόμος εφαρμόζεται και χωρίς παραθυράκια αναστολών ακόμη και για πλημμελήματα. Εμείς θα κάνουμε όσα πρέπει να κάνουμε, η Αστυνομία θα κάνει την δουλειά της.