Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Ο Βασίλης Κικίλιας απαντά για τη διαδρομή της επιταγής των 500.000 ευρώ: - Πόσο πούλησα το οικόπεδο στη Βούλα για να αγοράσω το ρετιρέ



 

Ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε στο Mononews.gr για το σπίτι που απέκτησε στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 14 καθώς και για τη διαδρομή της επιταγής των 500.000 ευρώ, μιας από τις δύο επιταγές με τις οποίες κάλυψε το συνολικό τίμημα του 1,1 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, με επιστολή του, εξηγεί επακριβώς ποιο ακίνητο πούλησε ο ίδιος και το τίμημα που έλαβε ώστε με αυτά να προχωρήσει στην αγορά του ρετιρέ στην περιοχή των Ανακτόρων.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, πούλησε έναντι 900.000 ευρώ ένα οικόπεδο στην περιοχή Πανόραμα της Βούλας και αγοραστής ήταν η εταιρεία Cave Degli ΜΙΚΕ. Πρόκειται για την εταιρεία που έδωσε την επιταγή στον υπουργό ο οποίος με τη σειρά του την οπισθογράφησε και την έδωσε στον πωλητή του σπιτιού στην Βασιλίσσης Σοφίας.

Στην επιστολή του ο υπουργός αναφέρει ότι το προσύμφωνο για την πώληση του οικοπέδου καθώς και το οριστικό συμβόλαιο έγινε τον περασμένο Μάρτιο, στις 3 και 28 του μήνα.

Να σημειώσουμε ότι το συμβόλαιο για την απόκτηση του ρετιρέ στο κέντρο συντάχθηκε την 1η Μαρτίου, προφανώς ο κ. Κικίλιας είχε «κλείσει» τη συμφωνία για την πώληση του οικοπέδου και είχε λάβει την ίδια ημέρα την επιταγή από την εταιρεία Cave.

Δημοσιεύουμε το σύνολο της επιστολής του κ. Κικίλιας, όπως οφείλουμε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας και της απόλυτης διαφάνειας που και ο ίδιος από την πρώτη στιγμή έχει επιδείξει σε ό,τι αφορά την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της χθεσινής μου ανακοίνωσης και προκειμένου να καταστεί σαφές σε όλους, αυτό που προκύπτει από την απλή έρευνα των συμβολαίων, που υποβλήθηκαν στις δημόσιες αρχές, διευκρινίζω τα ακόλουθα:

Είχα ένα οικόπεδο επί της οδού Ηροδότου 84, εντός σχεδίου στο Πανόραμα της Βούλας, όπως αναλυτικά εμφαίνεται στις δηλώσεις ΕΝΦΙΑ και πόθεν έσχες μου ήδη από το έτος 2016.

Πούλησα το οικόπεδο αυτό στην εταιρεία Cave Degli ΜΙΚΕ με τίμημα 900.000€.

Για την πώληση αυτή συντάχθηκε συμβολαιογραφικό προσύμφωνο και μετά οριστικό συμβόλαιο τον Μάρτιο του 2024 (την 1.3 και την 28.3.24 αντίστοιχα).

Η αγοράστρια του οικοπέδου εταιρεία Cave Degli, παρέδωσε σε εμένα δύο επιταγές στο πλαίσιο σύνταξης προσυμφώνου πώλησης του οικοπέδου μου.

Μεταξύ αυτών ήταν και η υπ’αρ. 07486693-1 ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ επιταγή (με οπισθογράφηση) ποσού 500.000€, προς εξόφληση μέρους του συνολικού τιμήματος πώλησης του οικοπέδου μου.

Την επιταγή αυτή που έλαβα από το προσύμφωνο πώλησης του οικοπέδου μου, παρέδωσα (με οπισθογράφηση) στον πωλητή του διαμερίσματος της Βασιλίσσης Σοφίας.

Θεωρώ ότι η δημοσιογραφική έρευνα, θα έπρεπε να έχει από την αρχή διευκρινίσει τα ανωτέρω, όπως προκύπτουν από επίσημα έγγραφα.

Παρά ταύτα ανταποκρινόμενος στη δέσμευσή μου για πλήρη διαφάνεια, σας τα γνωστοποιώ αναμένοντας την εκ μέρους σας ενδεδειγμένη ανάρτησή τους».





https://www.mononews.gr/politics/o-vasilis-kikilias-apanta-sto-mononews-poso-poulisa-to-ikopedo-sti-voula-gia-na-agoraso-to-retire-sto-kentro