Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ: - Σήμερα η Ελλάδα είναι με ισχυρή οικονομία, μειωμένη ανεργία, θωρακισμένα σύνορα και ενισχυμένη Άμυνα.

 

,


Πριν από 50 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε τα οραματικά θεμέλια της πλατιάς, βαθιά δημοκρατικής και φιλελεύθερης παράταξης. Γεννηθήκαμε τη χρονιά που αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Μεγαλώσαμε και προοδεύσαμε μαζί της. Μαζί με κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Και είμαστε όλες και όλοι υπερήφανοι, που μέσα από τις καίριες επιλογές μας, βρισκόμασταν πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Μέσα αλλά και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Παραμένουμε η παράταξη της εθνικής ευθύνης.  Με όραμα και πράξη, γιατί έχουμε μάθει να βλέπουμε πάντα μπροστά και μακριά. Και να δίνουμε λύσεις που οδηγούν βήμα-βήμα, σταθερά, με ασφάλεια, τους ανθρώπους και τον τόπο στον δρόμο της προόδου.

Αντέξαμε στον χρόνο, περισσότερο από κάθε άλλο πολιτικό οργανισμό,  γιατί κρατάμε ζωντανή την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Και την τιμούμε.

Ναι, είμαστε δεμένοι με τον καθημερινό άνθρωπο και την κοινωνία. Καταλαβαίνουμε την αγωνία, δυναμώνουμε την ελπίδα. Βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε μόχθο. Στις γειτονιές και σε κάθε χώρο εργασίας, αλλά και εκεί που η εκπαίδευση και η γνώση χτίζει προοπτική για τη νέα γενιά. Στην πόλη, το χωριό, το βουνό και το νησί.

Προσαρμοζόμαστε και ανανεωνόμαστε. Στρεφόμαστε στις ιδρυτικές μας αρχές, στις αξίες μας, όχι μόνο για να θυμόμαστε ποιοι είμαστε, αλλά και γιατί είναι αυτές που μας κάνουν τολμηρούς στην αλλαγή, στην εξέλιξη, όταν χρειάζεται, όσο χρειάζεται.

Κάθε φορά πετυχαίνουμε γιατί έχουμε μάθει να είμαστε ενωμένοι. Κυρίως στα δύσκολα. Έχουμε μάθει να κάνουμε σύνθεση τη διαφωνία, μέσα από τον ανοιχτό διάλογο. Πάντα όμως με επιχειρήματα.

Σήμερα, με την ηγεσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα είναι παράδειγμα ανάπτυξης στην Ευρώπη. Με ισχυρή οικονομία, μειωμένη ανεργία, ψηφιοποιημένο κράτος, θωρακισμένα σύνορα και ενισχυμένη Άμυνα.

Νεοδημοκράτισσες  και Νεοδημοκράτες, είστε η κινητήρια δύναμη, η καρδιά και τα πνευμόνια της Νέας Δημοκρατίας. Η άσβεστη φλόγα της δάδας της.

Σας καλώ να συνεχίσουμε όλες και όλοι μαζί τον αγώνα, για όλα όσα μοιραζόμαστε.  Για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές, για την Ελλάδα που αγαπάμε και μας αξίζει!

Μαρία Συρεγγέλα
Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ
Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών
τηλ: 210 9444530-531
email:
 gram_pe@nd.gr